İZ ve YÜZEY
“İZ ve YÜZEY”, Galeri Soyut’un Ankara’daki galerisinde 1 Ekim – 1 Aralık 2025 tarihleri arasında düzenlenmiş bir karma sergidir. Sergide 40 sanatçının 175 eseri yer aldı.
Galeri Soyut’tan Özgün Baskı Sanatına Adanmış Sanal Bir Seçki: “İz ve Yüzey”
Galeri Soyut, 1 October – 1 December 2025 tarihleri arasında çevrim içi ortamda sanatseverlerle buluşturduğu yeni sergisi “İz ve Yüzey” ile özgün baskı sanatının zenginliğini kutluyor.
Türkiye'nin baskı resim tarihinde önemli yere sahip sanatçılardan genç kuşak üreticilere uzanan geniş bir yelpazede 40 sanatçının eserlerinin yer aldığı bu özel sergi, gravürden serigrafiye, linol baskıdan dijital baskıya kadar farklı tekniklerdeki özgün baskı çalışmalarını bir araya getiriyor.
Katılımcı sanatçılar arasında Devrim Erbil, Abidin Dino, Hayati Misman, Ergin İnan, Adnan Turani, Özdemir Altan, Mustafa Aslıer gibi Türkiye sanat tarihinde iz bırakmış ustaların yanı sıra günümüz baskı sanatının üretken temsilcileri de bulunuyor.
Sergide yer alan sanatçılar:
AHMET MÜDERRİSOĞLU, DEVRİM ERBİL, METİN TÜTÜN, HASAN KIRAN, ABİDİN DİNO, İBRAHİM BALABAN, HAYATİ MİSMAN, MUSTAFA PİLEVNELİ, ERGİN İNAN, ORHAN GÜREL, KAYIHAN KESKİNOK, ADNAN TURANİ, MÜRŞİDE İÇMELİ, ÖZDEMİR ALTAN, HAZAL AKSOY, SEDA DİNÇAY, ŞENOL YOROZLU, FAHRİ SÜMER, CAN GÖKNİL, ZAHİT BÜYÜKİŞLEYEN, ERCAN GÜLEN, MUAMMER BAKIR, ERDAL KURUZU, FATİH MİKA, NEVZAT AKORAL, ORHAN PEKER, İSMAİL İLHAN, YUSUF ZİYA AYGEN, HASİP PEKTAŞ, MELİKE TAŞÇIOĞLU, NEJDET CAN, BELGİN ONAR DURMAZ, HÜSEYİN SÖNMEZ, YUSUF DEMİRTAŞ, YILMAZ AYSAN, SEVDA İPEK, MEHMET GÜLER, MUSTAFA ASLIER, İBRAHİM ÇİFTÇİOĞLU
Her bir eser, sanatçısının özgün imzasını taşırken, baskı tekniklerinin estetik potansiyelini ve ifade çeşitliliğini de izleyiciye sunuyor.
“İz ve Yüzey” başlığı altında bir araya gelen bu üretimler; sanatçının düşüncesinin matris üzerine işlenişini, fiziksel izlerin yüzeyde yarattığı dönüşümü ve çok katmanlı anlam dünyasını gözler önüne seriyor.
Sergi, www.galerisoyut.com.tr adresinde 25 August'tan itibaren çevrim içi olarak izlenebilecek.


ABİDİN DİNO
ADNAN TURANİ
AHMET MÜDERRİSOĞLU
BELGİN ONAR DURMAZ
CAN GÖKNİL
DEVRİM ERBİL
ERCAN GÜLEN
ERDAL KURUZU
ERGİN İNAN
FAHRİ SÜMER
FATİH MİKA
FERRUH BAŞAĞA
HASAN KIRAN
HASİP PEKTAŞ
HAYATİ MİSMAN
HAZAL AKSOY
HÜSEYİN SÖNMEZ
İBRAHİM BALABAN
İBRAHİM ÇİFTÇİOĞLU
İSMAİL İLHAN
KAYIHAN KESKİNOK
MEHMET GÜLER
MELİKE TAŞÇIOĞLU
METİN TÜTÜN
MUAMMER BAKIR
MÜRŞİDE İÇMELİ
MUSTAFA ASLIER
MUSTAFA PİLEVNELİ
NEJDET CAN
NEVZAT AKORAL
ORHAN GÜREL
ORHAN PEKER
ÖZDEMİR ALTAN
SEDA DİNÇAY
ŞENOL YOROZLU
SEVDA İPEK
YILMAZ AYSAN
YUSUF DEMİRTAŞ
YUSUF ZİYA AYGEN
ZAHİT BÜYÜKİŞLEYENBy interest
A-Z















































































































































































FAQ about “İZ ve YÜZEY”
When is the “İZ ve YÜZEY” exhibition?
Sergi 1 October – 1 December 2025 tarihleri arasında düzenlendi.
Which artists are in the exhibition?
ABİDİN DİNO, ADNAN TURANİ, AHMET MÜDERRİSOĞLU, BELGİN ONAR DURMAZ, CAN GÖKNİL, DEVRİM ERBİL, ERCAN GÜLEN, ERDAL KURUZU, ERGİN İNAN, FAHRİ SÜMER, FATİH MİKA, FERRUH BAŞAĞA ve diğerleri — toplam 40 sanatçı.
Can I buy works from the exhibition?
Sergideki eserlerin büyük bölümü satışa açıktır. Eser sayfasından “Danışmana Sor” ile galeriye yazabilir ya da teklif verebilirsiniz; fiyatı yayımlanmayan eserlerde fiyat için galeriye danışılır.
