HÜLYA KANDEMİR KANBER

Hülya Kandemir Kanber
Sergi İzle / Exhibitions

Hülya Kandemir Kanber 1985 yılında Ankara’da doğdu. Aslen Sinop Gerze’li olan sanatçı 2009 yılında Gazi üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi (Sanat ve Tasarım Fakültesi) Mesleki Resim Öğretmenli bölümünden mezun oldu. 2014 yılında Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanatta Yüksek Lisans Resim Ana Sanat Dalı’ndan mezun oldu. Halen Hacı Bayram Veli Üniversitesi (Gazi Üniversitesi) Güzel sanatlar Fakültesi Resim Anasanat Dalında Sanatta Yeterlik Programına devam etmektedir.

Seçilmiş sergileri; 2016 yılında “Segment” isimli 2. Kişisel sergisini, 2015 yılında “Parçalı Bütünlük” konulu 1. Kişisel sergisini açmıştır. 2021 yılında “ARTANKARA 7. Çağdaş Sanat Fuarı“,2020 yılında “ARTANKARA 6. Çağdaş Sanat Fuarı“, 2019 yılında “8 Mart Nisa 1. Uluslararası Karma Sergi“ ve aynı yıl “3. EMI Congress Uluslararası Karma Sergi“, 2018 yılında “2. EMI Congress Uluslararası Karma Sergi“ ve yine aynı yıl “Başka Yerde Başka Biçimde” isimli karma sergi, 2013 yılında “Gerçeklik Alanı-2”isimli karma sergi, 2010 yılında “Atıktan Sanata” ve yine aynı yıl “Zaman” Konulu karma resim sergilerine katılmıştır. 2008 yılında Çağsav Sabütay Özer Resim Yarışmasına, GESAM, I. Ulusal Esere ve Emeğe Saygı Resim, Afiş, Logo ve Karikatür Yarışmasına ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 5. Resim ve Heykel Yarışmalarına katılmış ve eserleri “sergilenmeye değer” görülmüştür ve aynı zamanda eserleri sergi kataloglarında yer almıştır. 2007 yılında ise T.C. Çevre ve Orman Bakanlığı Küresel Isınma ve İklim Değişikliği Resim Yarışmasına katılarak eseri yine “sergilenmeye değer” görülmüş sergi kataloğunda yer almıştır. Çalışmalarını bağımsız olarak sürdürmektedir.

She was born in Ankara in 1985. The artist, orginally from Sinop Gerze, graduated from the Professional Painting Teaching at Gazi University Faculty of Art and Design in 2009.In 2014,She Graduated from Gazi University’s Fine Arts Faculty’s program of Master in Arts of Painting Department. She has been still studying her qualification program of painting art (Phd) in Hacı Bayram Veli University’S (Gazi University) Fine Arts Faculty since 2018.
Chosen Exhibitions she participated are, She opened the “Segment”(Segment) second Personal exhibition in 2016 and “Parçalı Bütünlük” (Fragmental Integrity) first Personal Exhibition in 2015. After those exhibitions, her Works deemed worthy to exhibit in “ARTANKARA 6. Contemporary Art Fair” , “8 March Nisa 1. International Mixed Exhibition” and “3.EMI Congress International Mixed Exhibition in 2019. Furthermore, in 2018, She participated “2.EMI Congress International Mixed Exhibition and “Another Place, Another Shape mixed Exhibition” . Before these progresses, in 2013, she participated mixed exhibitions named “Reality Area-2” and in 2010 “From Waste to Art” and “Time” . In 2008, she joined and Cagsav Sabutay Ozer Art Competition, Gesam, I. National Work and Labour Respect Painting, Banner, Logo and Cartoon Contest and Kahramanmaras Sutcu Imam University 5. Painting and Sculpture Competition, her works have been valued as “worth-exhibiting”, and also those artworks were pressed on the exhibition catalogs. In 2007, she joined Global Warming and Climate Change Art Competition (organized by of Turkey, Ministry Of Environment and Forest ) and her work has also been valued as “worth-exhibiting” in the Republic, and published on the catalog. She pursues her works as freelance in Ankara

SERGİ/ÖDÜL/ÇALIŞTAY
-Yeni aralık grup sergisi – Galeri Soyut 2015
-Yeni aralık grup sergisi – Galeri Soyut 2016
-Tüyp ARTİST 2016 – Mimar Sinan Üniversitesi standı
-Ahmet Merey resim yarışması sergileme ödülü 2016
-Galeri soyut Manavgat sanat çalıştayı 2016
-Sütçü İmam Üniversitesi resim yarışması sergileme ödülü 2017
-Tüyap ARTİST 2017 – Mimar Sinan Üniversitesi standı
-Adıyaman PERRE sanat çalıştayı 2018

SEGMENT
Bu yeni yabancılaşma çağında; kelimelerden nesnelere, düşüncelerden kültüre, geniş bir yelpazeyi oluşturan her kavram genel bir metalaşma içindedir.
Her şeyin her gün değişip yenilendiği dünyamızda, özellikle teknolojik gelişmelere ve onun toplumsal hayatta yol açtığı hızlı değişim ve dönüşüme ayak uydurma çabası bir zorunluluk olarak görülmektedir. Sanayi devrimiyle başlayan, Fordizm’le devam eden bu evrensel dalga günümüzde küreselleşme ismiyle sahnededir.
Yeni düzenin sunduğu alternatifi olmayan, acımasız ve kıyıcı toplum modeli, her geçen gün mevcut yapısını geliştirerek güçlenmektedir.
Çağdaş toplum sarsıcı modernitenin içinde kaybolmuş durumdadır. En büyük zararı ise egemen düzenin kuşatmasına karşı gelen kitleler ve bunun her bir parçasını oluşturan bireyler görmektedir.
Bir yapı veya bütünün doğal veya yapay olarak sınırlanmış her bir bölümü ‘segment’ kelimesi ile tanımlanır. Parçalar nasıl bütünü oluşturuyorsa bireyler de toplumu ya da benzeri grup ve segmentleri oluştururlar.
Bir mozaiği andıran ve ancak uzaktan baktığımızda anlamlanan bu ‘görsel kod’ evrenin merkezinde yer alan ‘insan’ kavramının simgesel bir temsili gibidir.

Aşağıdaki görsellere tıklayarak büyütebilirsiniz. Eser hakkında detaylı bilgi almak için, görselin altında yer alan eser kodunu (örn:sy1810-13) belirterek bizimle e-posta (galerisoyut@gmail.com), telefon (0312 438 86 70), whatsapp (0532 550 99 94) veya aşağıdaki formu kullanarak iletişime geçebilirsiniz. Click on the thumbnails below to enlarge it. You can contact us by e-mail, phone or using the form below.

    .

    SEÇKİLER / SELECTIONS

    ESERLER - ARTWORKS

    Aşağıdaki görsellere tıklayarak büyütebilirsiniz. Eser hakkında detaylı bilgi almak için, görselin altında yer alan eser kodunu (örn:sy1810-13) belirterek bizimle e-posta (galerisoyut@gmail.com), telefon (0312 438 86 70), whatsapp (0532 550 99 94) veya satın al sekmesindeki formu kullanarak iletişime geçebilirsiniz. Click on the thumbnails below to enlarge it. You can contact us by e-mail, phone or using the form on the Buy tab.