
“FREKANS 2025”, Galeri Soyut’un A&B SALONLARI mekânında 5 Aralık – 30 Aralık 2025 tarihleri arasında düzenlenmiş bir karma sergidir. Sergide 37 sanatçının 247 eseri yer aldı. Sergiyi gezmek ücretsizdir.
Galeri Soyut / Çankaya, yılın son sergisinde farklı üslupların ortak bir düzlemde buluştuğu yeni projesi “Frekans” ile sanatseverleri ağırlıyor. 5 Aralık – 30 Aralık 2025 tarihleri arasında ziyarete açık olacak sergi, farklı disiplinlerden çok sayıda sanatçının belirli standart ölçülerde ürettiği eserleri bir araya getirerek bütüncül ve ritmik bir yapı sunuyor.
Her sanatçı, sergi kapsamında 6 adet 40×40 cm ve 1 adet 130×65 cm olmak üzere toplam 7 eseriyle yer alıyor. Bu ölçü birlikteliği, sergi mekânında güçlü bir düzen, görsel bir akış ve ortak bir titreşim oluşturuyor. “Frekans” adı da tam olarak bu ritmik tekrar, düzenli yineleme ve sanatçıların kendi iç düzenlemelerinin sergi bütünlüğü içinde tekrarlanmasıyla oluşan kolektif devinime işaret ediyor.
Galeri Soyut’un uzun yıllardır sürdürdüğü yıl sonu sergileri geleneği, bu projeyle yeni bir boyut kazanıyor. Standart ölçülerin oluşturduğu düzen sayesinde izleyicinin algısı güçlenirken, alıcılar için de zengin bir seçki ortaya çıkıyor. Bu yaklaşım, hem sanatçı haklarını gözeten ekonomik bir modeli hem de küçük boyutlu eserlerin niteliğini görünür kılan demokratik bir sanat anlayışını destekliyor.
“Frekans”, çoklu sanatçı katılımının yarattığı çeşitliliği ortak bir yapı içinde bütünleştirerek nitelikli ve güçlü bir sergi deneyimi sunuyor. Karanlık zamanlarda sanatın aydınlatıcı gücünü bir kez daha görünür kılan sergi, izleyiciyi ortak bir ritme, titreşime ve zenginliğe davet ediyor.
Sanatseverler “Frekans” sergisini 5–30 Aralık 2025 tarihleri arasında Galeri Soyut / Çankaya A&B solanlarında ziyaret edebilir.
ADEM BAŞPINAR
ALİ HERİSCHİ
ARDA SELİM
ATİLLA ÇAKIR
AYHAN ÇETİN
BEHZAT FEYZULLAH
BİNNUR YÜCEBAŞ RUOCCO
CEM GÜNEY ÇEVİKBAŞ
DERYA YILDIZ
EMİNE BIYIKLI
EMİRHAN CANDAN
EROL PELİOĞLU
F. DENİZ KORKMAZ
GÜLER GENÇ EROL
HAKAN ERASLAN
HATİCE ARAS
HÜSEYİN FEYZULLAH
İLHAN HARUN CAN
KADİR ŞİŞGİNOĞLU
MEHMET ALİ DOĞAN
MEHMET SAKIZCI
MEVLÜT AKAR
MİNE POYRAZ
MURAT ÖZDOĞRU
MURAT TOLGA
NECMETTİN ÖZLÜ
NURETTİN AKKAYA
ORÇUN İLTER
SEMA ÖCAL
SULTAN KEMİKKIRAN
TAMER DERİCAN
TANJU YAĞAN
TANSEL TÜRKDOĞAN
TOLGA BOZTOPRAK
TURGUT AKARSU
ZEKİYE AKALIN
ÖZER AKTAŞ






















































































































































































































































Sergi 5 Aralık – 30 Aralık 2025 tarihleri arasında düzenlendi.
Sergi Galeri Soyut A&B SALONLARI mekânında yer aldı. Galeri Soyut’un Ankara’daki iki mekânı Pazartesi–Cumartesi açıktır (Çankaya 10:00–19:00, Çayyolu 11:00–18:00; Pazar kapalı). Çayyolu mekânı için randevu alınması gerekir.
Hayır. Galeri Soyut sergilerini gezmek ücretsizdir.
ADEM BAŞPINAR, ALİ HERİSCHİ, ARDA SELİM, ATİLLA ÇAKIR, AYHAN ÇETİN, BEHZAT FEYZULLAH, BİNNUR YÜCEBAŞ RUOCCO, CEM GÜNEY ÇEVİKBAŞ, DERYA YILDIZ, EMİNE BIYIKLI, EMİRHAN CANDAN, EROL PELİOĞLU ve diğerleri — toplam 37 sanatçı.
Sergideki eserlerin büyük bölümü satışa açıktır. Eser sayfasından “Danışmana Sor” ile galeriye yazabilir ya da teklif verebilirsiniz; fiyatı yayımlanmayan eserlerde fiyat için galeriye danışılır.
Daha hızlı ve daha akıcı bir deneyim için uygulamamızı ücretsiz indirebilirsiniz.
Telefonunuza 4 haneli kod göndereceğiz — 10 saniyede giriş yapın, favorileriniz ve takipleriniz uygulamayla eşlensin.
Telefonunuza gelen 4 haneli doğrulama kodunu yazın.
SMS size ulaşmıyorsa sorun değil: talebinizi bırakın, galerimiz size özel bir giriş kodu tanımlayıp iletsin. Kod elinize ulaşınca bir önceki ekrandan girebilirsiniz.
💬 WhatsApp ile bize ulaşın