

TANSEL TÜRKDOĞAN (1966), eserleri Galeri Soyut arşivinde yer alan sanatçılardandır. Galeri Soyut sitesinde sanatçının 128 eseri ve 14 sergisi kayıtlı (eserlerin tarih aralığı 2013–2025). Sitedeki eserlerinde en çok görülen teknikler: Tuval üzeri akrilik boya, Tuval üzeri yağlı boya. Eserleri hakkında bilgi ve fiyat için galeriye danışabilirsiniz.
TANSEL TÜRKDOĞAN (Antakya 1966)
Lisans ve lisansüstü eğitimlerinin ardından ,1989’dan itibaren ODTÜ’de sırası ile asistan Öğretim Görevlisi ve Öğretim Üyesi olarak çalıştı. 1998’de Doçent , 2004 ‘de Profesör oldu , 2000 -2005 yıllarında ODTÜ Güzel Sanatlar ve Müzik Bölümü Başkanlığını yaptı. 2005 Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kurucu Dekanı oldu. Türkdoğan , 90’ların başından itibaren güncel sanat pratikleri ile ilgilenmeye başladı ve üretimler gerçekleştirdi. 1989 yılından itibaren Amerika Birleşik Devletleri, Almanya , Arnavutluk , Belçika, Çin , Çek Cumhuriyeti , Gürcistan , Fransa , Hollanda , İtalya, Polonya , Yunanistan , Romanya ve Tunus’ta Üniversiteler, galerilerde çalışmalar yaptı, workshoplara , proje ve grup sergilerine katıldı, küratörlükler üstlendi. “Çağdaş Sanat” ve “Modernizm Sonrası Sanat tartışmaları-Sanat Kültür Politika” adlı kitapları bulunan Türkdoğan, bugüne kadar 25 kişisel sergi( üçü yurtdışı) açmış, uluslararası ve ulusal sempozyumlara , bienallere çalışmaları , proje ve bildirileri ile katıldı, TRT’de danışmanlık, UNESCO UPSD yönetim kurulu üyeliği yaptı, sanat dergileri ve günlük gazetelerde makaleler yazdı , küratörlüğünü yaptığı ve yer aldığı sergileri hakkında kataloglar , pek çok kritik ve haber yazısı basılmıştır. Türkdoğan’ın çalışmaları özel ve resmi koleksyonlarda yer almaktadır.
Türkdoğan, ODTÜ , Ankara,ve AHBV üniversitelerinde lisans , Y. Lisans ve Doktora/Sanatta Yeterlik Programlarında dersler vermekte , halen öğretim üyesi olarak görevlerine devam etmektedir.
Prof. Tansel Türkdoğan, sanatın güncel sorunlarına ve postmodern duruma ilgi duymaktadır.
































































































































TANSEL TÜRKDOĞAN imzalı farklı eserler galerimizde mevcut olabilir — sormak için bize yazın.
Bu sanatçıdan eser arıyorsanız bilgilerinizi bırakın — danışmanımız elimizdekileri ve yeni gelenleri en geç 24 saat içinde size iletsin.
En geç 24 saat içinde size dönüş yapılacak.
TANSEL TÜRKDOĞAN (Antakya 1966) Lisans ve lisansüstü eğitimlerinin ardından ,1989’dan itibaren ODTÜ’de sırası ile asistan Öğretim Görevlisi ve Öğretim Üyesi olarak çalıştı. 1998’de Doçent , 2004 ‘de Profesör oldu , 2000 -2005 yıllarında ODTÜ Güzel Sanatlar ve Müzik Bölümü Başkanlığını yaptı. 2005 Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kurucu Dekanı oldu.
TANSEL TÜRKDOĞAN eserleri Galeri Soyut üzerinden satın alınabilir. Bu sayfadaki eser ızgarasından bir eseri açıp “Danışmana Sor” ile galeriye yazabilir, dilerseniz teklif verebilirsiniz. Fiyatı yayımlanmayan eserlerde fiyat bilgisi galeriden alınır; satılan eserler sertifikasıyla teslim edilir.
Galeri Soyut’taki eserlerine göre en çok kullandığı teknikler: Tuval üzeri akrilik boya, Tuval üzeri yağlı boya. Sitedeki eserleri 2013–2025 yılları arasına tarihleniyor.
Galeri Soyut’ta 14 sergide yer aldı. En son: “YENİ ARALIK 2025” (5 Aralık – 30 Aralık 2025). Sergilerin tamamı bu sayfadaki “Sergi Tarihçesi” bölümünde listelidir.
Daha hızlı ve daha akıcı bir deneyim için uygulamamızı ücretsiz indirebilirsiniz.
Telefonunuza 4 haneli kod göndereceğiz — 10 saniyede giriş yapın, favorileriniz ve takipleriniz uygulamayla eşlensin.
Telefonunuza gelen 4 haneli doğrulama kodunu yazın.
SMS size ulaşmıyorsa sorun değil: talebinizi bırakın, galerimiz size özel bir giriş kodu tanımlayıp iletsin. Kod elinize ulaşınca bir önceki ekrandan girebilirsiniz.
💬 WhatsApp ile bize ulaşın