TR
"Gonca" eseri ADEM BAŞPINAR tarafından 2026 yılında 50x50 cm ölçülerinde Tuval üzeri akrilik boya tekniği ile yapılmıştır.
🔍 click the image to zoom in

Gonca · 2026

ADEM BAŞPINAR

“Gonca”, ADEM BAŞPINAR imzalı, 2026 tarihli, 50x50 cm ölçülerinde bir tuval üzeri akrilik boya çalışmasıdır. Eser, Galeri Soyut’un (Ankara) “ARTANKARA 2026” sergisinde yer aldı. Bu eserin fiyatı sitede yayımlanmıyor; fiyat bilgisi için galeriye danışabilirsiniz.

Dimensions50x50 cm
TechniqueAcrylic on canvas
Year2026
Artwork code12415 / aa2603-03
ExhibitionARTANKARA 2026
DurumBu eser için galerimize danışabilirsiniz.
Bu eser için galerimize danışabilirsiniz.
Add to favouritesBeğendiğiniz eserleri kaydedin; profilinizdeki Favorilerim listesinden her cihazda ulaşın. Favori eseriniz müzayedeye çıkarsa haberdar edilirsiniz.Compare · app onlySeçtiğiniz eserleri yan yana, gerçek ölçüleriyle tek duvarda görün — iki üç eser arasında karar vermeyi kolaylaştırır. Bu özellik ücretsiz VIP uygulamasında çalışır.ShareEserin bağlantısını kopyalayın ya da WhatsApp ve sosyal medyada paylaşın. Bağlantı, uygulama yüklüyse doğrudan eser sayfasını açar.
✦ Curator's note
0:35

Zamana yayılan bir hüzün ve dinginlik bu portrede birleşiyor. 50x50 ebatlarındaki tuval, merkezine yerleşen figürün hem gerçekçi hem de parçalı kurgusuyla tanımlanıyor. Figürün başını saran dokulu kırmızı ve turuncu kumaş, sanki rüzgarda dağılıyormuş gibi üst kısımlarda geometrik parçalara dönüşerek arka plandaki puslu gökyüzüyle bütünleşiyor. Yakından bakınca figürün sol tarafındaki başörtüsü kıvrımlarında fırçanın yarattığı sert ve keskin darbeleri görebiliriz. Yine aynı bölgede, yani sol üst kısımda, mimari yapıların karaltısı belirgin fırça darbeleriyle inşa edilmişken, sağ alt köşeye doğru indiğimizde koyunların üzerindeki doku daha yumuşak ve geçişli bir boya uygulamasına bırakıyor yerini. Geri çekildiğimizde, tüm bu küçük kübik dokunuşların figürün durağan ifadesini hareketli bir evrenle dengelediğini fark ederiz. Renklerin bu yoğun kullanımı, mekânın sınırlarını eriterek figürü düşsel bir atmosferin içine yerleştiriyor. İnsan yüzünün netliğiyle arka planın soyut dokusu arasındaki gerilim, resmin sakin ancak derin etkisini oluşturuyor.

ADEM BAŞPINAR — other works

Similar works

FAQ about “Gonca”

“Gonca” kimin eseri?

ADEM BAŞPINAR imzalı, 2026 tarihli bir tuval üzeri akrilik boya çalışması (50x50 cm). Sanatçının Galeri Soyut’taki diğer eserlerini sanatçı sayfasından görebilirsiniz.

Bu eser satın alınabilir mi, fiyatı nedir?

Bu eser için Galeri Soyut’a danışabilirsiniz. Sayfadaki “Bu Eseri Soruyorum” düğmesinden bilgilerinizi bırakın; danışmanımız fiyat ve ayrıntıları paylaşmak için size dönsün.

Can I see the work at the gallery?

Galeri Soyut’un Ankara’daki iki mekânı Pazartesi–Cumartesi ziyarete açıktır (Çankaya 10:00–19:00, Çayyolu 11:00–18:00; Pazar kapalı). Sergi gezmek ücretsizdir; Çayyolu mekânı için randevu alınması gerekir. Eserin o an hangi mekânda olduğunu galeriye sorabilirsiniz.

Does the work have a curator's note?

Evet. Bu sayfadaki “Küratör Notu” bölümünde eserin anlatımı yazılı olarak ve sesli olarak yer alıyor.

ADEM BAŞPINAR — "Gonca" · 50x50 cm
🖱 sürükleyerek gezin · çift tık ya da teker: yakınlaştır · Esc: kapat