TR
"Trio" eseri ADNAN TURANİ tarafından 2009 yılında 50x70 cm ölçülerinde Kağıt üzeri karışık teknik tekniği ile yapılmıştır.
🔍 click the image to zoom in

Trio · 2009

ADNAN TURANİ

“Trio”, ADNAN TURANİ imzalı, 2009 tarihli, 50x70 cm ölçülerinde bir kağıt üzeri karışık teknik çalışmasıdır. Eser, Galeri Soyut’un (Ankara) “ADNAN TURANİ” sergisinde yer aldı. Bu eser şu anda galeride mevcut değil; sanatçının benzer eserleri için galeriye danışabilirsiniz.

Dimensions50x70 cm
TechniqueMixed media on paper
Year2009
Artwork code6222 / at2301-052
ExhibitionADNAN TURANİ
DurumBu eser şu anda galeride mevcut değil.
Bu eser şu anda galeride mevcut değil.
Add to favouritesBeğendiğiniz eserleri kaydedin; profilinizdeki Favorilerim listesinden her cihazda ulaşın. Favori eseriniz müzayedeye çıkarsa haberdar edilirsiniz.Compare · app onlySeçtiğiniz eserleri yan yana, gerçek ölçüleriyle tek duvarda görün — iki üç eser arasında karar vermeyi kolaylaştırır. Bu özellik ücretsiz VIP uygulamasında çalışır.ShareEserin bağlantısını kopyalayın ya da WhatsApp ve sosyal medyada paylaşın. Bağlantı, uygulama yüklüyse doğrudan eser sayfasını açar.
✦ Curator's note

Kâğıt üzerinde 50x70 boyutlarındaki bu çalışma, izleyicisini müziğin görsel ritmiyle karşı karşıya getiriyor. Kompozisyonun merkezindeki üç müzisyen, yoğun kahverengi bir zeminin önünde birbirine dolanan çizgilerle betimlenmiş. Figürlerin etrafındaki beyaz boşluklar, boyanın kendi içindeki dokusal hareketini vurguluyor. Kırmızı ve sarı renk blokları, figürlerin kütlesini belirginleştirirken fırça darbeleri, enstrümanlardan çıkan notaların birer uzantısı gibi yüzeye dağılıyor. Figürlerin gövdeleri, siyah kalın hatlarla sınırlanmış; bu sayede formlar, arka plandan ileriye doğru ham bir enerjiyle fırlıyor. Özellikle en soldaki kırmızı kıyafetli figürün duruşu, diğer iki müzisyenin eğimli çizgileriyle birleşerek bir denge noktası oluşturuyor. Yüzeydeki boya katmanları, her bir figürün kendine özgü bir hacim kazanmasını sağlarken arka plandaki doku, bir performans anının geçiciliğini akla getiriyor. Detaylara dikkatli bakıldığında, çizgilerin sadece bir figürü betimlemediği, aynı zamanda müzikal bir devinimi kendi içsel ritmiyle kâğıda taşıdığı görülebilir.

ADNAN TURANİ — other works

Similar works

FAQ about “Trio”

“Trio” kimin eseri?

ADNAN TURANİ imzalı, 2009 tarihli bir kağıt üzeri karışık teknik çalışması (50x70 cm). Sanatçının Galeri Soyut’taki diğer eserlerini sanatçı sayfasından görebilirsiniz.

Bu eser satın alınabilir mi, fiyatı nedir?

Bu eser şu anda galeride mevcut değil. ADNAN TURANİ imzalı benzer eserler için sayfadaki “Bu Esere Benzerini Arıyorum” düğmesinden talep bırakabilir ya da Galeri Soyut’a danışabilirsiniz.

Can I see the work at the gallery?

Galeri Soyut’un Ankara’daki iki mekânı Pazartesi–Cumartesi ziyarete açıktır (Çankaya 10:00–19:00, Çayyolu 11:00–18:00; Pazar kapalı). Sergi gezmek ücretsizdir; Çayyolu mekânı için randevu alınması gerekir. Eserin o an hangi mekânda olduğunu galeriye sorabilirsiniz.

Does the work have a curator's note?

Evet. Bu sayfadaki “Küratör Notu” bölümünde eserin anlatımı yazılı olarak ve sesli olarak yer alıyor.

ADNAN TURANİ — "Trio" · 50x70 cm
🖱 sürükleyerek gezin · çift tık ya da teker: yakınlaştır · Esc: kapat