TR
"Pinalı" eseri SEMİH KAPLAN tarafından 2011 yılında 56x40 cm ölçülerinde Kağıt üzeri sulu boya tekniği ile yapılmıştır.
🔍 click the image to zoom in

Pinalı · 2011

SEMİH KAPLAN

“Pinalı”, SEMİH KAPLAN imzalı, 2011 tarihli, 56x40 cm ölçülerinde bir kağıt üzeri sulu boya çalışmasıdır. Eser, Galeri Soyut’un (Ankara) “SEMİH KAPLAN” sergisinde yer aldı. Bu eser şu anda galeride mevcut değil; sanatçının benzer eserleri için galeriye danışabilirsiniz.

Dimensions56x40 cm
TechniqueWatercolour on paper
Year2011
Artwork codesk1110-21
ExhibitionSEMİH KAPLAN
DurumBu eser şu anda galeride mevcut değil.
Bu eser şu anda galeride mevcut değil.
Add to favouritesBeğendiğiniz eserleri kaydedin; profilinizdeki Favorilerim listesinden her cihazda ulaşın. Favori eseriniz müzayedeye çıkarsa haberdar edilirsiniz.Compare · app onlySeçtiğiniz eserleri yan yana, gerçek ölçüleriyle tek duvarda görün — iki üç eser arasında karar vermeyi kolaylaştırır. Bu özellik ücretsiz VIP uygulamasında çalışır.ShareEserin bağlantısını kopyalayın ya da WhatsApp ve sosyal medyada paylaşın. Bağlantı, uygulama yüklüyse doğrudan eser sayfasını açar.
✦ Curator's note

SEMİH KAPLAN'ın 'Pinalı' adlı eseri, izleyiciyi sıcak ve fantastik bir sualtı düşlemine davet ediyor. Eser, ağırlıklı olarak mercan ve kırmızının canlı tonlarını kullanarak sıcak bir atmosfer yaratırken, arka plandaki akışkan suluboya lekesi bu renklerin derinliğini artırır. Merkezde, bir kelebek kanadıyla süslenmiş zarif bir denizatı ile ona eşlik eden, alt kısmında benekli yeşil bir uzantı taşıyan fantastik bir balık figürü, gerçeküstü bir karşılaşmayı betimler. Kağıt üzeri sulu boya tekniği, hem figürlerin detaylı pullu ve katmanlı yüzeylerine hem de arka planın yumuşak geçişlerine şeffaf ve akışkan bir doku kazandırır. Dikey eksende yükselen kompozisyon, figürleri organik kahverengi sap benzeri formlarla birbirine bağlarken, beyaz bırakılan boşluklar sıcak renklerin çarpıcılığını vurgular. Bu eser, 'Balıkadamın Rüyası' gibi diğer sergi parçalarıyla, sanatçının düşsel deniz canlıları evrenini genişleten güçlü bir diyalog içindedir.

SEMİH KAPLAN — other works

Similar works

FAQ about “Pinalı”

“Pinalı” kimin eseri?

SEMİH KAPLAN imzalı, 2011 tarihli bir kağıt üzeri sulu boya çalışması (56x40 cm). Sanatçının Galeri Soyut’taki diğer eserlerini sanatçı sayfasından görebilirsiniz.

Bu eser satın alınabilir mi, fiyatı nedir?

Bu eser şu anda galeride mevcut değil. SEMİH KAPLAN imzalı benzer eserler için sayfadaki “Bu Esere Benzerini Arıyorum” düğmesinden talep bırakabilir ya da Galeri Soyut’a danışabilirsiniz.

Can I see the work at the gallery?

Galeri Soyut’un Ankara’daki iki mekânı Pazartesi–Cumartesi ziyarete açıktır (Çankaya 10:00–19:00, Çayyolu 11:00–18:00; Pazar kapalı). Sergi gezmek ücretsizdir; Çayyolu mekânı için randevu alınması gerekir. Eserin o an hangi mekânda olduğunu galeriye sorabilirsiniz.

Does the work have a curator's note?

Evet. Bu sayfadaki “Küratör Notu” bölümünde eserin anlatımı yazılı olarak yer alıyor.

SEMİH KAPLAN — "Pinalı" · 56x40 cm
🖱 sürükleyerek gezin · çift tık ya da teker: yakınlaştır · Esc: kapat