
Ressam Ali Raşit KARAKILIÇ’ın, “DÖNÜŞÜM” adlı serisinin eserlerinden seçkileri ARTBOSPHORUS 2011 etkinliği çerçevesinde Fulya Fuar ve Kongre Merkezi’nde
28 Nisan – 1 Mayıs 2011 tarihleri arasında Galeri Soyut Standında Sanat İzleyicileriyle buluşuyor.
“İnsan toplum içinde yaşadığına göre çevresinde olup bitene kayıtsız kalamaz, kalmamalıdır, özellikle sanat yapan birey bundan sorumludur.” cümlesiyle dünya görüşünü ortaya koyan Ali Raşit Karakılıç, ” Resimlerim huzur bulma kaynağı değildir.” diyor ve ekliyor “Doğada her şey, yavaş yavaş, ya da hızlı bir biçimde değişim / dönüşüm içindedir, evrendeki her şey bir Yapım / Yıkım – Çözülme / Çürüme – yeniden oluşum, kısacası değişim / dönüşüm sürecindedir. Bu açıdan bakıldığında, toplumsal yaşamın da öyle olduğu görülür. Nesnel bakışla evrendeki, doğadaki dönüşümden – toplumsal yaşama, toplumsal yaşamdan – bireysel yaşama kadar sürekli değişim / dönüşüm yaşamaktayız. olumlu / olumsuz güçler her zaman iş başında”
Deneysel sanat misyonunu kendisine hedef olarak seçen sanatçı, ters yüz olmuş tüm değerlere karşı duyduğu tepkiyi ve öfkeyi resimlerde kullandığı teknikle izleyicilerle paylaşıyor.
Ali Raşit KARAKILIÇ, bir biri üstüne kenetlenmiş iki farklı çalışmasının resim + resim, resim + fotoğraf örgü katmanlarıyla yeni görüntüler yaratmasına imkan veriyor. Ortaya çıkan yeni renk armonisi izleyicinin gözünde farklı bir soyutlamaya neden oluyor. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği (BRHD) üyesi olan Karakılıç, halen Adana’daki sanat atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.
Milli Piyango ambleminin de yaratıcısı ve pekçok ödüle sahip olan Ali Raşit KARAKILIÇ’ın eserleri 28 Nisan,1 Mayıs 2011 tarihleri arasında Fulya Fuar ve Kongre Merkezi’nde C-7’de Galeri Soyut standında sergilenecek.

“ALİ RAŞİT KARAKILIÇ”, Galeri Soyut’un Fulya Fuar ve Kongre Merkezi’nde C-7 mekânında 28 Nisan – 1 Mayıs 2011 tarihleri arasında düzenlenmiş bir kişisel sergidir. Sergide 11 eseri yer aldı. Sergiyi gezmek ücretsizdir.












Sergi 28 Nisan – 1 Mayıs 2011 tarihleri arasında düzenlendi. Açılış: 18.00 - 20.00.
Sergi Galeri Soyut Fulya Fuar ve Kongre Merkezi’nde C-7 mekânında yer aldı. Galeri Soyut’un Ankara’daki iki mekânı Pazartesi–Cumartesi açıktır (Çankaya 10:00–19:00, Çayyolu 11:00–18:00; Pazar kapalı). Çayyolu mekânı için randevu alınması gerekir.
Hayır. Galeri Soyut sergilerini gezmek ücretsizdir.
ALİ RAŞİT KARAKILIÇ.
Sergideki eserlerin büyük bölümü satışa açıktır. Eser sayfasından “Danışmana Sor” ile galeriye yazabilir ya da teklif verebilirsiniz; fiyatı yayımlanmayan eserlerde fiyat için galeriye danışılır.
Daha hızlı ve daha akıcı bir deneyim için uygulamamızı ücretsiz indirebilirsiniz.
Telefonunuza 4 haneli kod göndereceğiz — 10 saniyede giriş yapın, favorileriniz ve takipleriniz uygulamayla eşlensin.
Telefonunuza gelen 4 haneli doğrulama kodunu yazın.
SMS size ulaşmıyorsa sorun değil: talebinizi bırakın, galerimiz size özel bir giriş kodu tanımlayıp iletsin. Kod elinize ulaşınca bir önceki ekrandan girebilirsiniz.
💬 WhatsApp ile bize ulaşın