

MEHMET EMİN ÖZER (1959), eserleri Galeri Soyut arşivinde yer alan sanatçılardandır. Galeri Soyut sitesinde sanatçının 72 eseri ve 10 sergisi kayıtlı (eserlerin tarih aralığı 2017–2020). Sitedeki eserlerinde en çok görülen teknikler: Tuval üzeri yağlı boya. Eserleri hakkında bilgi ve fiyat için galeriye danışabilirsiniz.
Mehmet Emin Özer 1959 yılında Alanya doğdu. İlkokulu Eğirdir ve Antalya’da okudu. Üniversiteye kadar eğitimine Antalya’da devam etti. 1985 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.
Üniversiteye başladığı ilk yıllarda, babasının balıkçılık yapan bir arkadaşı ile balığa çıkmak ilgisini çekmiş ve en sevdiği uğraşı haline gelmiştir. Çocukluk ve gençlik dönemi göl ve deniz kıyılarında geçen sanatçının, resimlerinde bunu görmek mümkündür. Göl, deniz ve kayık resimleri yapmasının en önemli nedeni bu yaşanmışlıklardır. Lisede resim öğretmeninin desteği ile önce karikatür yapmış, sonrasında yağlıboya ile çalışmaya başlamıştır.
Üniversiteden mezun olduktan sonra, çalışmaları kesintilerle devam etti. Ancak 2003 yılından itibaren kızı İdil’in doğumuyla beraber, ara vermeksizin resim çalışmalarına başladı.
Sanatçı için, ‘’Deniz’’ özgürlük ve sonsuzluktur, ‘’Kayık’’ ise; emek, gelenek ve samimiyeti ifade eder. ‘’Yaratıcı’’ ve ‘’Fantastik Manzara’’ anlayışı ile, izlenimci tarzda resim yapmaktadır. Çocuk dünyasına yaklaşan görsel heyecanları, düş atmosferine sokup, bu düşü gerçekmiş gibi göstermeyi amaçlar. Resimlerinde doğanın somut gerçekliğine bağlı kalmaksızın, kendi gerçeğini doğada arayarak, tuvaline yansıtır.
2011 yılında Amedus Sanat Evi’ni kurdu. 2020 yılında hayata veda etmiştir.








































































MEHMET EMİN ÖZER imzalı farklı eserler galerimizde mevcut olabilir — sormak için bize yazın.
Bu sanatçıdan eser arıyorsanız bilgilerinizi bırakın — danışmanımız elimizdekileri ve yeni gelenleri en geç 24 saat içinde size iletsin.
En geç 24 saat içinde size dönüş yapılacak.
Mehmet Emin Özer 1959 yılında Alanya doğdu. İlkokulu Eğirdir ve Antalya’da okudu. Üniversiteye kadar eğitimine Antalya’da devam etti. 1985 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Üniversiteye başladığı ilk yıllarda, babasının balıkçılık yapan bir arkadaşı ile balığa çıkmak ilgisini çekmiş ve en sevdiği uğraşı haline gelmiştir.
MEHMET EMİN ÖZER eserleri Galeri Soyut üzerinden satın alınabilir. Bu sayfadaki eser ızgarasından bir eseri açıp “Danışmana Sor” ile galeriye yazabilir, dilerseniz teklif verebilirsiniz. Fiyatı yayımlanmayan eserlerde fiyat bilgisi galeriden alınır; satılan eserler sertifikasıyla teslim edilir.
Galeri Soyut’taki eserlerine göre en çok kullandığı teknikler: Tuval üzeri yağlı boya. Sitedeki eserleri 2017–2020 yılları arasına tarihleniyor.
Galeri Soyut’ta 10 sergide yer aldı. En son: “CoronArt 19” (19 Haziran – 4 Temmuz 2020). Sergilerin tamamı bu sayfadaki “Sergi Tarihçesi” bölümünde listelidir.
Daha hızlı ve daha akıcı bir deneyim için uygulamamızı ücretsiz indirebilirsiniz.
Telefonunuza 4 haneli kod göndereceğiz — 10 saniyede giriş yapın, favorileriniz ve takipleriniz uygulamayla eşlensin.
Telefonunuza gelen 4 haneli doğrulama kodunu yazın.
SMS size ulaşmıyorsa sorun değil: talebinizi bırakın, galerimiz size özel bir giriş kodu tanımlayıp iletsin. Kod elinize ulaşınca bir önceki ekrandan girebilirsiniz.
💬 WhatsApp ile bize ulaşın