TR

NİL KÖKEN

Gölgenin Fısıltısı
Dates3 April – 22 April 2015VenueROOM A · GALERİ SOYUT / ÇANKAYAOpening18.00 - 20.00Works17TypePainting exhibition

“NİL KÖKEN”, Galeri Soyut’un A SALONU mekânında 3 Nisan – 22 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenmiş bir kişisel sergidir. Sergide 17 eseri yer aldı. Sergiyi gezmek ücretsizdir.

Works 17

Nil Köken’in, “Gölgenin Fısıltısı” adlı kişisel resim sergisi 3-22 Nisan 2015 tarihleri arasında Galeri Soyut / A Salonu’nda izleyicilerle buluşuyor.

Resimlerim için ilk esin kaynağım beni günlük gerçekliğin ötesine taşıyan, içimde keşfettiğim enginlikler; barış, özgürlük, nezaket ya da koşulsuz sevecenlik gibi duygular oluyor. Bu yüzden doğrudan bu duyguları çağrıştırdığını sezdiğim renkleri seçerek çalışmaya başlıyorum ve rengin yarattığı atmosferi her zaman doğanın biçimleriyle destekliyorum.

Çünkü bence doğa tüm biçimlerin ve düşünceyi oluşturan dilin ana kaynağı ve modern çağda dikkatimizi fazlasıyla esir alan gündelik yaşamdan bir çıkış kapısı. Yeryüzünde ve iç dünyamızda farkına varmadan geçip gidebileceğimiz varoluşa dair yücelikleri, daha derin anlamları bizim için saklayan ve sessizlik içinde dinlersek onları gözlerimizin önüne seren bir dost, sembollerle konuşan bir haberci ve bizim de parçası olduğumuz yaşamı daima gözeten ve destekleyen bir anne kucağı.

Mitolojik hikâyelerin ve masalların boş yere büyük ormanlarda, yüce dağlar ya da engin denizlerde geçmediğine inanıyorum. Bu hikâyeler hep insanoğlunun kendini bilme, kendi hikâyesinin kahramanı olarak kendini gerçekleştirme yolculuklarını anlatır. Karanlık orman henüz kendini tam anlamıyla tanımamış bir kahramanın iç dünyasıdır ve ormanda ilerledikçe çocuksu kişilik gölgelerin arasından çıkacak karanlık ve aydınlık yaratıklar sayesinde kendini tanıyacak, cesaretini ölçecek ve içsel değerlerini açığa çıkararak kendi kendisinin kahramanı olacaktır.

Çünkü doğa insana, kendinden bile sakladığı yüzleriyle karşılaşması, acıyı ve sevinci kucaklayarak yeniden bir bütün olabilmesi için en mükemmel ortamı; dolaysız ve kendiliğindenliğin yolunu sunar.

Dr. Clarissa Pinkola Estes de tanrılar ve diğer ruhların nasıl kutsallıklarını gizleyip değişik biçimlere bürünerek mitlerde ve masallarda, insan kalbini test ettiklerini anlatır. Bu güçler “elbiseler, çaputlar, gümüş kurdeleler ya da çamurlu ayaklarla görünürler. Eski tahtalar kadar kara tenlerle ya da bir gül yaprağı boyutlarında bir çocuk kadar kırılgan görünerek, limon yeşili yaşlı bir kadın, konuşamayan bir adam ya da konuşabilen bir hayvan olarak ortaya çıkarlar. Bu yolla büyük güçler insanların tüm çeşitli görüntülerin ardında ruhun yüceliğini tanımayı öğrenip öğrenmediklerini test ederler.”

Aslında yolculuk boyu karşılaştığımız tüm farklı görüntülerin ardında bulmamız umut edilen şey kendi ruhumuzun yüceliği, kendi gerçeğimizden başkası değildir. Ben de düşsel bahçeler yaratarak böylesi bir yolculuk hayal ediyor, doğayı düşlerken aslında doğanın gördüğü düş içinde yürüyen bir hayal olup olmadığımı da soruyorum kendime.

View17 works
"Ormanın Ruhu" eseri NİL KÖKEN tarafından 2013 yılında 150x170 cm ölçülerinde Tuval üzeri yağlı boya tekniği ile yapılmıştır.
Ormanın Ruhu, 2013
150x170 cm · Oil on canvas
"Uyanık Orman" eseri NİL KÖKEN tarafından 2013 yılında 170x150 cm ölçülerinde Tuval üzeri yağlı boya tekniği ile yapılmıştır.
Uyanık Orman, 2013
170x150 cm · Oil on canvas
"Şifa" eseri NİL KÖKEN tarafından 2013 yılında 150x150 cm ölçülerinde Tuval üzeri yağlı boya tekniği ile yapılmıştır.
Şifa, 2013
150x150 cm · Oil on canvas
"Şaman 1" eseri NİL KÖKEN tarafından 2013 yılında 80x120 cm ölçülerinde Tuval üzeri yağlı boya tekniği ile yapılmıştır.
Şaman 1, 2013
80x120 cm · Oil on canvas
"Şaman 2" eseri NİL KÖKEN tarafından 2013 yılında 80x120 cm ölçülerinde Tuval üzeri yağlı boya tekniği ile yapılmıştır.
Şaman 2, 2013
80x120 cm · Oil on canvas
"Mavi Cennet" eseri NİL KÖKEN tarafından 2013 yılında 80x100 cm ölçülerinde Tuval üzeri yağlı boya tekniği ile yapılmıştır.
Mavi Cennet, 2013
80x100 cm · Oil on canvas
"Melek / Angel" eseri NİL KÖKEN tarafından 2015 yılında 150x150 cm ölçülerinde Tuval üzeri yağlı boya tekniği ile yapılmıştır.
Melek / Angel, 2015
150x150 cm · Oil on canvas
"Karşılaşma / Encounter" eseri NİL KÖKEN tarafından 2015 yılında 150x120 cm ölçülerinde Tuval üzeri yağlı boya tekniği ile yapılmıştır.
Karşılaşma / Encounter, 2015
150x120 cm · Oil on canvas
"İzleyen / Observer" eseri NİL KÖKEN tarafından 2014 yılında 120x80 cm ölçülerinde Tuval üzeri yağlı boya tekniği ile yapılmıştır.
İzleyen / Observer, 2014
120x80 cm · Oil on canvas
"Tuzak / Trap" eseri NİL KÖKEN tarafından 2014 yılında 80x100 cm ölçülerinde Tuval üzeri yağlı boya tekniği ile yapılmıştır.
Tuzak / Trap, 2014
80x100 cm · Oil on canvas
"Kuğular / The Swans" eseri NİL KÖKEN tarafından 2015 yılında 100x120 cm ölçülerinde Tuval üzeri yağlı boya tekniği ile yapılmıştır.
Kuğular / The Swans, 2015
100x120 cm · Oil on canvas
"Arada / Amidts" eseri NİL KÖKEN tarafından 2015 yılında 150x150 cm ölçülerinde Tuval üzeri yağlı boya tekniği ile yapılmıştır.
Arada / Amidts, 2015
150x150 cm · Oil on canvas
"Bulucu / The Finder" eseri NİL KÖKEN tarafından 2015 yılında 150x120 cm ölçülerinde Tuval üzeri yağlı boya tekniği ile yapılmıştır.
Bulucu / The Finder, 2015
150x120 cm · Oil on canvas
"Shakti" eseri NİL KÖKEN tarafından 2015 yılında 80x100 cm ölçülerinde Tuval üzeri yağlı boya tekniği ile yapılmıştır.
Shakti, 2015
80x100 cm · Oil on canvas
"Otoportre / Self Portrait" eseri NİL KÖKEN tarafından 2015 yılında 125x95 cm ölçülerinde Tuval üzeri yağlı boya tekniği ile yapılmıştır.
Otoportre / Self Portrait, 2015
125x95 cm · Oil on canvas
"Bahar / Spring" eseri NİL KÖKEN tarafından 2015 yılında 30x40 cm ölçülerinde Tuval üzeri yağlı boya tekniği ile yapılmıştır.
Bahar / Spring, 2015
30x40 cm · Oil on canvas
Bu eser NİL KÖKEN tarafından 2015 yılında 150x150 cm ölçülerinde Tuval üzeri yağlı boya tekniği ile yapılmıştır.
Untitled, 2015
150x150 cm · Oil on canvas

FAQ about “NİL KÖKEN”

When is the “NİL KÖKEN” exhibition?

Sergi 3 April – 22 April 2015 tarihleri arasında düzenlendi. Açılış: 18.00 - 20.00.

Where is the exhibition and when can I visit?

Sergi Galeri Soyut A SALONU mekânında yer aldı. Galeri Soyut’un Ankara’daki iki mekânı Pazartesi–Cumartesi açıktır (Çankaya 10:00–19:00, Çayyolu 11:00–18:00; Pazar kapalı). Çayyolu mekânı için randevu alınması gerekir.

Is there an entrance fee?

No. Visiting Galeri Soyut exhibitions is free of charge.

Which artists are in the exhibition?

NİL KÖKEN.

Can I buy works from the exhibition?

Sergideki eserlerin büyük bölümü satışa açıktır. Eser sayfasından “Danışmana Sor” ile galeriye yazabilir ya da teklif verebilirsiniz; fiyatı yayımlanmayan eserlerde fiyat için galeriye danışılır.

Don't miss the next exhibition

New exhibitions, opening invitations and auction news — a few emails a month.

By subscribing you accept the data protection notice okuduğunuzu kabul edersiniz. Adresiniz yalnızca Galeri Soyut bülteni için kullanılır, üçüncü kişilerle paylaşılmaz; her bültenin altındaki bağlantıyla tek tıkla çıkabilirsiniz.