TR
"Plaj-I" eseri BAYRAM GÜMÜŞ tarafından 2023 yılında 60x80 cm ölçülerinde Tuval üzeri yağlı boya tekniği ile yapılmıştır.
🔍 click the image to zoom in

Plaj-I · 2023

BAYRAM GÜMÜŞ

“Plaj-I”, BAYRAM GÜMÜŞ imzalı, 2023 tarihli, 60x80 cm ölçülerinde bir tuval üzeri yağlı boya çalışmasıdır. Eser, Galeri Soyut’un (Ankara) “ARTANKARA 2024” sergisinde yer aldı. Bu eser şu anda galeride mevcut değil; sanatçının benzer eserleri için galeriye danışabilirsiniz.

Dimensions60x80 cm
TechniqueOil on canvas
Year2023
Artwork code9952 / aa2403-181
ExhibitionARTANKARA 2024
DurumBu eser şu anda galeride mevcut değil.
Bu eser şu anda galeride mevcut değil.
Add to favouritesBeğendiğiniz eserleri kaydedin; profilinizdeki Favorilerim listesinden her cihazda ulaşın. Favori eseriniz müzayedeye çıkarsa haberdar edilirsiniz.Compare · app onlySeçtiğiniz eserleri yan yana, gerçek ölçüleriyle tek duvarda görün — iki üç eser arasında karar vermeyi kolaylaştırır. Bu özellik ücretsiz VIP uygulamasında çalışır.ShareEserin bağlantısını kopyalayın ya da WhatsApp ve sosyal medyada paylaşın. Bağlantı, uygulama yüklüyse doğrudan eser sayfasını açar.
✦ Curator's note

Tuval yüzeyindeki boya katmanları, pazar alanının hareketli atmosferini öne çıkaran kararlı ve net bir fırça izi düzenine sahip. 60x80 cm boyutlarındaki bu çalışma, mekânı düzenleyen dikey hatların ve kiremit rengi çatıların yatay dengesi üzerine kuruluyor. Gözünüzü ilk olarak meydanın tam merkezindeki ağaca çevirin; dallarının budaklı ve koyu yapısı, etrafındaki aydınlık dokulu ev cephelerini adeta çerçeveleyerek kompozisyonu ikiye ayırıyor. Koyu renkli zemine yerleşen figürler, renkli lekeler halinde dağınık bir ritim oluşturuyor. Bu ritim, pazar tezgâhlarının geometrik düzeniyle doğrudan bağlantılı. Gökyüzünün düz ve pürüzsüz mavi tonu, yapılar üzerindeki detaylı çizgisel dokuyla güçlü bir tezat yaratıyor. Fırça darbeleri, ahşap evlerin pencerelerinden pazar tezgâhlarındaki sebzelere kadar her noktada tanımlayıcı bir sınır görevi görüyor. Bu sınır çizgileri, karmaşık bir sosyal alanı izlenebilir bir düzene sokuyor. Renk geçişleri oldukça keskin, bu da resmin grafik bir derinliğe sahip olmasını sağlıyor. Işığın nereden geldiği belirsiz olsa da, tüm yüzey eşit bir aydınlıkla taranıyor.

BAYRAM GÜMÜŞ — other works

Similar works

FAQ about “Plaj-I”

“Plaj-I” kimin eseri?

BAYRAM GÜMÜŞ imzalı, 2023 tarihli bir tuval üzeri yağlı boya çalışması (60x80 cm). Sanatçının Galeri Soyut’taki diğer eserlerini sanatçı sayfasından görebilirsiniz.

Bu eser satın alınabilir mi, fiyatı nedir?

Bu eser şu anda galeride mevcut değil. BAYRAM GÜMÜŞ imzalı benzer eserler için sayfadaki “Bu Esere Benzerini Arıyorum” düğmesinden talep bırakabilir ya da Galeri Soyut’a danışabilirsiniz.

Can I see the work at the gallery?

Galeri Soyut’un Ankara’daki iki mekânı Pazartesi–Cumartesi ziyarete açıktır (Çankaya 10:00–19:00, Çayyolu 11:00–18:00; Pazar kapalı). Sergi gezmek ücretsizdir; Çayyolu mekânı için randevu alınması gerekir. Eserin o an hangi mekânda olduğunu galeriye sorabilirsiniz.

Does the work have a curator's note?

Evet. Bu sayfadaki “Küratör Notu” bölümünde eserin anlatımı yazılı olarak ve sesli olarak yer alıyor.

BAYRAM GÜMÜŞ — "Plaj-I" · 60x80 cm
🖱 sürükleyerek gezin · çift tık ya da teker: yakınlaştır · Esc: kapat