TR
"Öğrenilmiş çaresizlik" eseri YUSUF KAYA tarafından 2026 yılında 95x100 cm ölçülerinde Tuval üzeri akrilik boya tekniği ile yapılmıştır.
🔍 click the image to zoom in

Öğrenilmiş çaresizlik · 2026

YUSUF KAYA

“Öğrenilmiş çaresizlik”, YUSUF KAYA imzalı, 2026 tarihli, 95x100 cm ölçülerinde bir tuval üzeri akrilik boya çalışmasıdır. Eser, Galeri Soyut’un (Ankara) “YUSUF KAYA” sergisinde yer aldı. Bu eser şu anda galeride mevcut değil; sanatçının benzer eserleri için galeriye danışabilirsiniz.

Dimensions95x100 cm
TechniqueAcrylic on canvas
Year2026
Artwork codeyk2609-001
ExhibitionYUSUF KAYA
DurumBu eser şu anda galeride mevcut değil.
Bu eser şu anda galeride mevcut değil.
Add to favouritesBeğendiğiniz eserleri kaydedin; profilinizdeki Favorilerim listesinden her cihazda ulaşın. Favori eseriniz müzayedeye çıkarsa haberdar edilirsiniz.Compare · app onlySeçtiğiniz eserleri yan yana, gerçek ölçüleriyle tek duvarda görün — iki üç eser arasında karar vermeyi kolaylaştırır. Bu özellik ücretsiz VIP uygulamasında çalışır.ShareEserin bağlantısını kopyalayın ya da WhatsApp ve sosyal medyada paylaşın. Bağlantı, uygulama yüklüyse doğrudan eser sayfasını açar.
✦ Curator's note
1:30

Akrilik boyanın tuval yüzeyinde bıraktığı pürüzsüz geçişler ile sert fırça darbeleri, bu 95x100 cm boyutundaki eserde zıt kutupları bir araya getiriyor. Kompozisyonun merkezinde, birbirine zincirlerle bağlanmış iki figür duruyor. Takım elbiseli bu karakterler, modern yaşamın kurumsal ve sosyal zorunluluklarını temsil eden birer maske gibi kurgulanmış. Figürlerin yüzlerinde görülen kararsız ve içe dönük ifade, fiziksel olarak birbirine bağlı olmalarına rağmen psikolojik bir kopukluk içinde olduklarını vurguluyor. Arka planda yer alan gri ve yeşil tonlarındaki geniş, soyut lekeler, figürlerin dünyayla kurduğu bağın ne kadar kırılgan ve belirsiz olduğunu hissettiriyor. Keskin çizgilerle sınırlandırılmış bu alan, sanki bireyin kendi seçmediği rollerin içine hapsedildiği bir parantezi anımsatıyor. Zincirin yarattığı metalik soğukluk, figürlerin ceketlerindeki derin mavi tonlarla birleştiğinde ortaya çıkan gerilim, bireyin kendi beklentileriyle toplumun dayattığı kurallar arasındaki o görünmez uçurumu gözler önüne seriyor. Figürlerden birinin elini hafifçe çenesine götürdüğü jest, dış dünyaya sunulan donuk bir portrenin ardındaki o yoğun içsel sorgulamayı dışarıya taşıyor. İzleyici, bu iki figürün arasındaki sessiz etkileşime bakarken, zincirin sadece bilekleri değil, aynı zamanda bireyin iradesini nasıl kuşattığını da fark ediyor.

YUSUF KAYA — other works

Similar works

FAQ about “Öğrenilmiş çaresizlik”

“Öğrenilmiş çaresizlik” kimin eseri?

YUSUF KAYA imzalı, 2026 tarihli bir tuval üzeri akrilik boya çalışması (95x100 cm). Sanatçının Galeri Soyut’taki diğer eserlerini sanatçı sayfasından görebilirsiniz.

Bu eser satın alınabilir mi, fiyatı nedir?

Bu eser şu anda galeride mevcut değil. YUSUF KAYA imzalı benzer eserler için sayfadaki “Bu Esere Benzerini Arıyorum” düğmesinden talep bırakabilir ya da Galeri Soyut’a danışabilirsiniz.

Can I see the work at the gallery?

Galeri Soyut’un Ankara’daki iki mekânı Pazartesi–Cumartesi ziyarete açıktır (Çankaya 10:00–19:00, Çayyolu 11:00–18:00; Pazar kapalı). Sergi gezmek ücretsizdir; Çayyolu mekânı için randevu alınması gerekir. Eserin o an hangi mekânda olduğunu galeriye sorabilirsiniz.

Does the work have a curator's note?

Evet. Bu sayfadaki “Küratör Notu” bölümünde eserin anlatımı yazılı olarak ve sesli olarak yer alıyor.

YUSUF KAYA — "Öğrenilmiş çaresizlik" · 95x100 cm
🖱 sürükleyerek gezin · çift tık ya da teker: yakınlaştır · Esc: kapat