TR
"Boys" eseri TANJU YAĞAN tarafından 2023 yılında 123x123 cm ölçülerinde Tuval üzeri yağlı boya tekniği ile yapılmıştır.
🔍 click the image to zoom in

Boys · 2023

TANJU YAĞAN

“Boys”, TANJU YAĞAN imzalı, 2023 tarihli, 123x123 cm ölçülerinde bir tuval üzeri yağlı boya çalışmasıdır. Eser, Galeri Soyut’un (Ankara) “ESNEK ZAMANLAR-II” sergisinde yer aldı. Bu eserin fiyatı sitede yayımlanmıyor; fiyat bilgisi için galeriye danışabilirsiniz.

Dimensions123x123 cm
TechniqueOil on canvas
Year2023
Artwork code10944 / ez2608-117
ExhibitionESNEK ZAMANLAR-II
DurumBu eser için galerimize danışabilirsiniz.
Bu eser için galerimize danışabilirsiniz.
Add to favouritesBeğendiğiniz eserleri kaydedin; profilinizdeki Favorilerim listesinden her cihazda ulaşın. Favori eseriniz müzayedeye çıkarsa haberdar edilirsiniz.Compare · app onlySeçtiğiniz eserleri yan yana, gerçek ölçüleriyle tek duvarda görün — iki üç eser arasında karar vermeyi kolaylaştırır. Bu özellik ücretsiz VIP uygulamasında çalışır.ShareEserin bağlantısını kopyalayın ya da WhatsApp ve sosyal medyada paylaşın. Bağlantı, uygulama yüklüyse doğrudan eser sayfasını açar.
✦ Curator's note
1:33

Tuval yüzeyindeki fırça darbeleri, kayalıkların pürüzlü dokusu ile tenin yumuşaklığı arasında bir ayrım yaratıyor. 123x123 cm boyutlarındaki bu çalışma, izleyiciyi kıyıya, figürlerin durduğu o sessiz anın hemen yakınına taşıyor. Resmin sol tarafında kümelenen grup, birbirine benzer duruşlarla kompozisyona bir ağırlık merkezi kazandırıyor. Bu grubun önünde tek başına duran figür ise, bakışlarını suya çevirerek tüm sahnenin odak noktasını denize doğru yönlendiriyor. Sağ alttaki figürün kayaların arasına yerleşmiş konumu, resmin düzlemini derinleştirerek suyun hareketliliği ile taşın statik yapısını birleştiriyor. Işık, kayaların sarı ve turuncu tonları üzerinde yayılarak gölgeleri belirginleştiriyor ve figürlerin hatlarını netleştiriyor. Arka planda uzanan sahil şeridi, gökyüzünün soluk mavi tonlarıyla birleşerek kompozisyonu dengeli bir sınırla çevreliyor. Figürlerin üzerindeki renkli şortlar, nötr tonlu kayalıkların arasında gözü hızla hareket ettiren bir ritim oluşturuyor. Fırça izlerinin kesişim noktaları, ışığın su üzerindeki yansımasını ve taşların sert yüzeyini somutlaştırıyor. Eserin karşısında durduğunuzda, figürlerin duruşlarındaki o anlık sessizlik, sanki bir fotoğraf karesinin durağanlığını taşıyarak dijital dünyanın hızına bir karşı duruş sergiliyor. Bu sahnede zaman, suyun hareketi ile taşların hareketsizliği arasında asılı kalıyor.

TANJU YAĞAN — other works

FAQ about “Boys”

“Boys” kimin eseri?

TANJU YAĞAN imzalı, 2023 tarihli bir tuval üzeri yağlı boya çalışması (123x123 cm). Sanatçının Galeri Soyut’taki diğer eserlerini sanatçı sayfasından görebilirsiniz.

Bu eser satın alınabilir mi, fiyatı nedir?

Bu eser için Galeri Soyut’a danışabilirsiniz. Sayfadaki “Bu Eseri Soruyorum” düğmesinden bilgilerinizi bırakın; danışmanımız fiyat ve ayrıntıları paylaşmak için size dönsün.

Can I see the work at the gallery?

Galeri Soyut’un Ankara’daki iki mekânı Pazartesi–Cumartesi ziyarete açıktır (Çankaya 10:00–19:00, Çayyolu 11:00–18:00; Pazar kapalı). Sergi gezmek ücretsizdir; Çayyolu mekânı için randevu alınması gerekir. Eserin o an hangi mekânda olduğunu galeriye sorabilirsiniz.

Does the work have a curator's note?

Evet. Bu sayfadaki “Küratör Notu” bölümünde eserin anlatımı yazılı olarak ve sesli olarak yer alıyor.

TANJU YAĞAN — "Boys" · 123x123 cm
🖱 sürükleyerek gezin · çift tık ya da teker: yakınlaştır · Esc: kapat