
“TAHA BAYDAR”, Galeri Soyut’un B SALONU mekânında 28 Eylül – 11 Ekim 2018 tarihleri arasında düzenlenmiş bir kişisel sergidir. Sergide 20 eseri yer aldı. Sergiyi gezmek ücretsizdir.
Galeri Soyut, 28 Eylül – 11 Ekim 2018 tarihleri arasında Seyit Taha Baydar’ın “Benzer” isimli kişisel cam heykel sergisine ev sahipliği yapıyor.
Seyit Taha Baydar’ın Galeri Soyut / B Salonu’nda, 28 Eylül – 11 Ekim 2018 tarihleri arasında izleyicileriyle buluşacak olan, “Benzer” isimli sergisinde ele aldığı görüş; birbirleriyle farklı görülen gidilecek yolların, fikirlerin, kendi içinde oluşturduğu etkileşimdir. Bu sayede olumlu ya da olumsuz her sonucu yaşayan bizler, içe içe girmiş zihin ve yaşam denklemlerinde istediklerimizi elde etme çabasında buluşuruz.
“ BENZER “
“Arzular şekillendirir kaderi;
Kader şekillendirir arzuları.
Hep böyle inceciktir duvarları…”
Birbiriyle ilgisi olmayan, bambaşka yer ve noktada bulunan her düşünce; aynı beden içinde cereyan eder. Aynı sokağın iki ucunda oturan farklı birey gibidir. Aynı şehirde, aynı ülkede, paylaştığımız ayrı ama aynı dünyanın insanları olmak gibi. Birbirini desteklemeyen zıt düşüncelerin aynı zihinden çıkması bile yeterlidir benzerlik ilişkisini anlatmaya. Farkları haykırmak yetmez, balçıkla sıvamak değiştirmez. Çok uzak gibi görünse de; iç içe geçmiş bin bir düşünce ile her yeni gün, arayışlarla buluruz kendimizi. Ve bu arayış çabaları bazen bir ömür, bazen birkaç gündür.
Seyit Taha Baydar’ın Galeri Soyut / B Salonu’nda, 28 Eylül – 11 Ekim 2018 tarihleri arasında izleyicileriyle buluşacak olan, “Benzer” isimli sergisinde ele aldığı görüş; birbirleriyle farklı görülen gidilecek yolların, fikirlerin, kendi içinde oluşturduğu etkileşimdir. Bu sayede olumlu ya da olumsuz her sonucu yaşayan bizler, içe içe girmiş zihin ve yaşam denklemlerinde istediklerimizi elde etme çabasında buluşuruz.
Tıpkı seramik ve camda olduğu gibi. Birbirinden çok farklı görüntü ve sonuçlar elde edilen iki malzemenin, farklılıklarını ortaya çıkartan benzerliklerini yine aynı fikir ile ele almaktadır. İkisi de pişer, ikisi de reaksiyona girer. İkisi de aynı şeyi anlatabilir; birini ayakta, diğerini oturarak da alkışlayabilirsin. Ama ikisini de anlarsın.





















Sergi 28 Eylül – 11 Ekim 2018 tarihleri arasında düzenlendi. Açılış: 18.00 - 20.00.
Sergi Galeri Soyut B SALONU mekânında yer aldı. Galeri Soyut’un Ankara’daki iki mekânı Pazartesi–Cumartesi açıktır (Çankaya 10:00–19:00, Çayyolu 11:00–18:00; Pazar kapalı). Çayyolu mekânı için randevu alınması gerekir.
Hayır. Galeri Soyut sergilerini gezmek ücretsizdir.
TAHA BAYDAR.
Sergideki eserlerin büyük bölümü satışa açıktır. Eser sayfasından “Danışmana Sor” ile galeriye yazabilir ya da teklif verebilirsiniz; fiyatı yayımlanmayan eserlerde fiyat için galeriye danışılır.
Daha hızlı ve daha akıcı bir deneyim için uygulamamızı ücretsiz indirebilirsiniz.
Telefonunuza 4 haneli kod göndereceğiz — 10 saniyede giriş yapın, favorileriniz ve takipleriniz uygulamayla eşlensin.
Telefonunuza gelen 4 haneli doğrulama kodunu yazın.
SMS size ulaşmıyorsa sorun değil: talebinizi bırakın, galerimiz size özel bir giriş kodu tanımlayıp iletsin. Kod elinize ulaşınca bir önceki ekrandan girebilirsiniz.
💬 WhatsApp ile bize ulaşın