
Galeri Soyut, 4 – 23 Ocak 2019 tarihleri arasında Orhan Umut’un “Yüzleşme” isimli kişisel resim sergisine ev sahipliği yapıyor.
YÜZLEŞME
Bilen ve özür dileyerek arınan, toplumuna gerçekleri söyleyen bireyler yumağıdır bu karakterler. Açık sözlü olmak gerek, diyor içlerinden biri. Günahları bilelim, özel kesimler-kesitler-alanlar yaratalım. Geçmişle yüzleşme eksik kalma potansiyelinin sonucudur.
Her biri Cervantes’in Don Kişot’ udur. Sıska atlarına binmiş kahramanlardır bir bakıma. Geçmişte kalan felaketlerden etkilenen, yerlerinden edilen, dışlanan, acı çeken ve bu acıda ortaklaşanlar olarak yaşamını sürdürmeye çalışan ve egemenler karşısında görünür olmaya çalışanlardır bunlar aslında. Belki sadece bu yönüyle bile geçmiş ile yüzleşmeyi ve özrün dilenmesini fazlasıyla hak ediyorlar. Geçmişimiz bu günden özerk değildir. Aradaki organik bağı silip atamayız. Bu yüzden inşa etmek istiyorsak bu günü, yüzleşmek gerekir geçmiş ile. Önceki yüzleşme deneyimlerimizi altüst eden bir şey bu. Yeniden doğuş süreci de diyebiliriz buna. Hangimiz azınlık veya çoğunluk tarafındayız bilemem ama arada çalınmış bir kuşağın veya kuşakların olduğunu söylemek pek mümkün.
Bu insanlar bölünmüşlük ve parçalanmışlık dürtüsünden hareketle kötü muameleyi hakketmiyorlar. Varoluşlarını işgal edilmiş yaşamlarından alıyorlar. Sıfır noktasına çekilmek istenen bu hayatlar kendi rutin yaşam alanlarındaki meşruiyetlerini tayin etme çabasındalar. Sadece bu boyutuyla ele alındığında dahi büyük bir saygınlığı hakkediyorlar bence. Hatırlamak zayıflatmaz güçlendirir aksine. Hatırlayalım ve yüzleşelim kendimizden başlayarak.

“ORHAN UMUT”, Galeri Soyut’un A SALONU mekânında 4 Ocak – 23 Ocak 2019 tarihleri arasında düzenlenmiş bir kişisel sergidir. Sergide 29 eseri yer aldı. Sergiyi gezmek ücretsizdir.






























Sergi 4 Ocak – 23 Ocak 2019 tarihleri arasında düzenlendi. Açılış: 18.00 - 20.00.
Sergi Galeri Soyut A SALONU mekânında yer aldı. Galeri Soyut’un Ankara’daki iki mekânı Pazartesi–Cumartesi açıktır (Çankaya 10:00–19:00, Çayyolu 11:00–18:00; Pazar kapalı). Çayyolu mekânı için randevu alınması gerekir.
Hayır. Galeri Soyut sergilerini gezmek ücretsizdir.
ORHAN UMUT.
Sergideki eserlerin büyük bölümü satışa açıktır. Eser sayfasından “Danışmana Sor” ile galeriye yazabilir ya da teklif verebilirsiniz; fiyatı yayımlanmayan eserlerde fiyat için galeriye danışılır.
Daha hızlı ve daha akıcı bir deneyim için uygulamamızı ücretsiz indirebilirsiniz.
Telefonunuza 4 haneli kod göndereceğiz — 10 saniyede giriş yapın, favorileriniz ve takipleriniz uygulamayla eşlensin.
Telefonunuza gelen 4 haneli doğrulama kodunu yazın.
SMS size ulaşmıyorsa sorun değil: talebinizi bırakın, galerimiz size özel bir giriş kodu tanımlayıp iletsin. Kod elinize ulaşınca bir önceki ekrandan girebilirsiniz.
💬 WhatsApp ile bize ulaşın