
Galeri Soyut, 29 Ocak – 17 Şubat 2021 tarihleri arasında Murat Tolga’nın “Karşılaşma” isimli kişisel resim sergisine ev sahipliği yapıyor.
KARŞILAŞMA
Deformasyon sürecinde resmin iç mantığı: Sanatçıda içten dışa doğru kendiliğinden işleyen bir mekanizma yaratır; Düşünsel ve duygusal dışavurumun, estetik ve plastik unsurlarla, uzaklık yanılsaması gibi algılanarak resmedilmesinin nedenlerinden biri de budur. “Varoluşsal tedirginlik” “Kendi benliğinin uzağında kalma” kaygısı, renklerin, kendine özgü harmonisi, içinden geldiği gibi yapma ve doğayı biçimlendirme dürtüsü, sanatçıyı kendiliğinden deformasyona sürükler. Bu ıraksak akıntı, resmin büyülü bir şekilde, lirik bir akışkanlığa doğru eğrilmesine neden olur.
Tolga’nın resimlerinde “Kuru bir yaşama razı olma felsefesinin izini bulamazsınız. Ele aldığı konu, kendi içinde paradoksal ironiyi beraberinde getirir. Varlığını, eserleri aracılığıyla, salt eleştirmez çoğaltır da. Bilir ki bir resim başka resimleri ve anlamaları görsel ve düşünsel olarak besler. Nitekim onun sabırsızlığı, tedirginliği, resimlerini üretirken gösterdiği gayret, harcadığı yoğun emek, kendini aşma çabası, alegorik gerçekliğinin doğal açılımıdır. Onda deformasyon; kendini, müzikal ahenk ve renk nüansı aracılığıyla merkeze konumlandırır. Sanatçının resimlerinde; renk biçim kompozisyon gibi yüzeysel unsurlarla, imge, olgu gibi iç unsurların, bütünsel bir çeşitlilikle “kavramsal” olarak ele alındığı görülmektedir. Bu zenginlik sanatçının kimliğini ifşa noktasında sanatsal aurasına paralel olarak işlemekte ve gelişmektedir. Tolga’nın resimlerinin karşısında hak ettikleri o saygın sükûtu bulabilirseniz, yüzeydeki soyut tatların içinden, derinlerden gelen masalsı müziğin ahengini ve melodisini de çok net duyabilirsiniz. Bu sanatsal sekanslar her şeyi bilen sonsuz öznenin, kendi kendine yaptığı felsefi iç konuşmalar gibidir.

“MURAT TOLGA”, Galeri Soyut’un B SALONU mekânında 29 Ocak – 17 Şubat 2021 tarihleri arasında düzenlenmiş bir kişisel sergidir. Sergide 41 eseri yer aldı. Sergiyi gezmek ücretsizdir.










































Sergi 29 Ocak – 17 Şubat 2021 tarihleri arasında düzenlendi. Açılış: 18.00 - 20.00.
Sergi Galeri Soyut B SALONU mekânında yer aldı. Galeri Soyut’un Ankara’daki iki mekânı Pazartesi–Cumartesi açıktır (Çankaya 10:00–19:00, Çayyolu 11:00–18:00; Pazar kapalı). Çayyolu mekânı için randevu alınması gerekir.
Hayır. Galeri Soyut sergilerini gezmek ücretsizdir.
MURAT TOLGA.
Sergideki eserlerin büyük bölümü satışa açıktır. Eser sayfasından “Danışmana Sor” ile galeriye yazabilir ya da teklif verebilirsiniz; fiyatı yayımlanmayan eserlerde fiyat için galeriye danışılır.
Daha hızlı ve daha akıcı bir deneyim için uygulamamızı ücretsiz indirebilirsiniz.
Telefonunuza 4 haneli kod göndereceğiz — 10 saniyede giriş yapın, favorileriniz ve takipleriniz uygulamayla eşlensin.
Telefonunuza gelen 4 haneli doğrulama kodunu yazın.
SMS size ulaşmıyorsa sorun değil: talebinizi bırakın, galerimiz size özel bir giriş kodu tanımlayıp iletsin. Kod elinize ulaşınca bir önceki ekrandan girebilirsiniz.
💬 WhatsApp ile bize ulaşın