GALERİ SOYUT
HAYAL İRTEGÜN

HAYAL İRTEGÜN

1975
↓ Eserleri Gör 5

Biyografi

HAYAL İRTEGÜN (1975), eserleri Galeri Soyut arşivinde yer alan sanatçılardandır. Galeri Soyut sitesinde sanatçının 5 eseri ve 1 sergisi kayıtlı (eserlerin tarih aralığı 2017–2017). Sitedeki eserlerinde en çok görülen teknikler: Tuval üzeri yağlı boya. Eserleri hakkında bilgi ve fiyat için galeriye danışabilirsiniz.

1975 İzmir doğumludur.İlköğretim çağlarından itibaren resim çalışmalarında dereceleri vardır.Lise eğitimi sırasında karikatür çalışmaları denemiş ,bazı çalışmaları dönemin dergilerinde yayınlanmıştır.1992’de İ.R.H.M. Nuri Aslan Atölye Kursları’nı bitirmiştir.1998’de Naif Ressam Fahir Aksoy’la tanışmış Naif Ressamlar Karma Sergileriyle profesyonel resim hayatı başlamıştır.Pek çok kişisel ve karma sergisi bulunmaktadır.Çalışmalarına hâlen İzmir Urla’da ki atölyesinde devam etmektedir.

İlk resim çalışmam yağlı boya olup ortaokul eğitimi sırasında okullar arası ödül almıştır.

Resim benim çocukluk aşkım ,evet bu doğrudur.Bu cümleye ilave etmek gerekirse resim yaparak çocuk kaldım diyebilirim.Terk etme konusuna gelince öyle bir zaman geldi ki benim değil ama resmin beni terk ettiği anlar ve resme ara verdiğim olmuştur.Bodruma yerleştiğim dönem fırçamın kuruduğu ,sadece dövme desenleri çizdiğim ve eskizler yaptığım dönemler gibi.

Naif resmin ülkemizdeki tanımı saf ,masum ,çocuksu ,ayrıntıya önem veren ,resmin temel kurallarına (Perspektif Gibi)çok net uymayan üsluplarla tanımlansa da elbette söz ettiğiniz ütopizmi içinde taşımaktadır.Ben kendi çalışmalarım adına konuşmak istediğimde ütopizmin renkler ve zekayla ve bittabi tecrübeyle beraber yoğrulmasından sonra ortaya çıkan sonuçlar diyebilirim.Titiz ,özenli ,renkli ,hayalperest ve mutluluk verebilecek çalışmalardan bahsediyorum ve bazen izlenimlerin de etkisi benim için yatsınamaz hale gelir.

Türk ve dünya naif resmi hızla anlaşılmaya ve muhteşem eserler yaratılmaya devam etmektedir.Bu bağlamda takip ettiğim ve bittabi etkilendiğim sayısız dünya sanatçısı vardır.

Beslendiğiniz kaynaklar derken sanırım tüm sanatçılar gibi doğa bu konudaki en değerli mücevherdir.Çok farklı zeminlere farklı türde boyalarla çalıştığım doğrudur.Bu nedenle Avrupa’daki “Free Artist” tanımlamasını kendim için çok uygun buluyorum.

Ressam olarak resmi tanımlamak benim için bu yıllarda çok kolay sayılmaz.İlk resim çalışmalarımdan itibaren geldiğim ve geleceğim bir süreç ,bir yaşama biçimi… Hayat gibi ,su gibi ,zaman gibi.Akışkan ve değişken.

Çocuk resmi sınırlayıcı kurallardan uzak anlatım gücü yüksek çok renkli ,masum ve özgündür.Naif sanat unsurlarına rastlanır.Eğitimci olmadığım için bir ressam olarak çocuk ve resim ilişkisinde onların özgür bırakılmaları taraftarıyım.

2014 senesinde Kanada “Musée International dart naif de Magog” müzesinin düzenlemiş olduğu ve tüm dünyadan naif ressamların katıldığı yarışmada ülkemi temsilen ilk yirmi iki naif ressam arasına kabul edildim.”Lavantalar” isimli eserim Kanada’daki naifler müzesinde daimi sergilenmeye hak kazanmıştır.2015 ve 2016’da Berlin’de özel bir galeriden tekrar uluslararası naifler karma sergilerine davet edildim.2 Eserim sergilendi.

2016 kişisel sergimi atölyemin bulunduğu İzmir Urla’da özel bir galeride izleyiciye sundum.Sene başından itibaren bazı karma sergilere ve sosyal sorumluluk projelerine katılmaktayım.Ayrıca kendim de karma sergiler düzenlemekteyim.

İzmirli bir ressam olarak İzmir aydınlık ,masmavi ,umut dolu bir resim derim.Bu şehri seviyor ve İzmir’in paletini İstanbul ,Ankara ve tabi dünya salonlarına taşımak istemekteyim.

İzmirli hemşehrilerim tabii ki resim sanatına ilgi duyuyorlar.Sayıları her geçen gün artan resim atölyeleri ,sergi salonları ve özel galeriler sayesinde ve tabii ki sanatçı icraalarıyla ve süregelen projeleriyle daha da ilgi duyulacak hâle gelecektir.Ege’nin incisi İzmir’im in ışıldayan bir sanat şehri olmaması için hiçbir neden yoktur.Fırçamızın ucunda umut ,düşleri boyuyoruz…

👁 En Çok İzlenenler
Rakamlarla
0görüntülenme1sergi ↓5eser0takipçi
İlgileniyor musunuz?

HAYAL İRTEGÜN eserleri hakkında danışmanımızla konuşun ya da sanatçıyı uygulamada takip edin — yeni eserlerinden ilk siz haberdar olun.

💬 WhatsApp
Eserler5 eser
"isimsiz" eseri HAYAL İRTEGÜN tarafından 2017 yılında 25x25 cm ölçülerinde Tuval üzeri yağlı boya tekniği ile yapılmıştır.
isimsiz, 2017
25x25 cm · Tuval üzeri yağlı boya
▣ YENİ ARALIK 2017
"isimsiz" eseri HAYAL İRTEGÜN tarafından 2017 yılında 25x25 cm ölçülerinde Tuval üzeri yağlı boya tekniği ile yapılmıştır.
isimsiz, 2017
25x25 cm · Tuval üzeri yağlı boya
▣ YENİ ARALIK 2017
"isimsiz" eseri HAYAL İRTEGÜN tarafından 2017 yılında 25x25 cm ölçülerinde Tuval üzeri yağlı boya tekniği ile yapılmıştır.
isimsiz, 2017
25x25 cm · Tuval üzeri yağlı boya
▣ YENİ ARALIK 2017
"isimsiz" eseri HAYAL İRTEGÜN tarafından 2017 yılında 25x25 cm ölçülerinde Tuval üzeri yağlı boya tekniği ile yapılmıştır.
isimsiz, 2017
25x25 cm · Tuval üzeri yağlı boya
▣ YENİ ARALIK 2017
"isimsiz" eseri HAYAL İRTEGÜN tarafından 2017 yılında 25x25 cm ölçülerinde Tuval üzeri yağlı boya tekniği ile yapılmıştır.
isimsiz, 2017
25x25 cm · Tuval üzeri yağlı boya
▣ YENİ ARALIK 2017

Sergi Tarihçesi

1 sergi

HAYAL İRTEGÜN hakkında sık sorulanlar

HAYAL İRTEGÜN kimdir?

1975 İzmir doğumludur.İlköğretim çağlarından itibaren resim çalışmalarında dereceleri vardır.Lise eğitimi sırasında karikatür çalışmaları denemiş ,bazı çalışmaları dönemin dergilerinde yayınlanmıştır.1992’de İ.R.H.M.

HAYAL İRTEGÜN eserleri nereden satın alınır?

HAYAL İRTEGÜN eserleri Galeri Soyut üzerinden satın alınabilir. Bu sayfadaki eser ızgarasından bir eseri açıp “Danışmana Sor” ile galeriye yazabilir, dilerseniz teklif verebilirsiniz. Fiyatı yayımlanmayan eserlerde fiyat bilgisi galeriden alınır; satılan eserler sertifikasıyla teslim edilir.

HAYAL İRTEGÜN hangi tekniklerle çalışıyor?

Galeri Soyut’taki eserlerine göre en çok kullandığı teknikler: Tuval üzeri yağlı boya. Sitedeki eserleri 2017–2017 yılları arasına tarihleniyor.

HAYAL İRTEGÜN hangi sergilerde yer aldı?

Galeri Soyut’ta 1 sergide yer aldı. En son: “YENİ ARALIK 2017” (15 Aralık – 31 Aralık 2017). Sergilerin tamamı bu sayfadaki “Sergi Tarihçesi” bölümünde listelidir.