

NİLGÜN BAYRAKTAROĞLU (1962), eserleri Galeri Soyut arşivinde yer alan sanatçılardandır. Galeri Soyut sitesinde sanatçının 30 eseri ve 5 sergisi kayıtlı (eserlerin tarih aralığı 2018–2025). Sitedeki eserlerinde en çok görülen teknikler: Plerksiglas üzeri karışık teknik, Karışık teknik, Pleksi üzeri karışık teknik. Eserleri hakkında bilgi ve fiyat için galeriye danışabilirsiniz.
1962’de Eskişehir’de doğdu. 1984’de Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü Grafik Dalından mezun oldu. 1986’da TRT Ankara Televizyonu Artistik Hizmetler Müdürlüğü Grafik Bölümü’nde Ressam-Animatör olarak göreve başladı. Genelde çocuk programlarında resim, grafik, illüstrasyon, canlandırma(animasyon), jenerik ve afiş çalışmaları yaptı. 1990’da TRT adına katıldığı 3. Ankara Uluslararası Film Festivali, Kısa Metraj ve Belgesel Yarışması, Canlandırma(Animasyon) Dalı’nda "Arıza" adlı yapıtıyla birincilik ödülünü aldı. 1992’de TRT adına katıldığı 4. Ankara Film Festivali, Kısa Metraj ve Belgesel Yarışması, Canlandırma(Animasyon) Dalı’nda "Sıfır Noktası" adlı yapıtıyla Seçiciler Kurulu Özel Ödülü’nü aldı. 1993’te TRT adına katıldığı 5. Ankara Film Festivali, Ulusal Film Yarışması, Canlandırma(Animasyon) Dalı’nda "Çöpname" adlı yapıtı gösterime girdi. 2011’de TRT Ankara Televizyon Kurumundan emekli oldu. Birçok yayınevine kitap kapağı tasarımı, resimleme ve çocuk kitaplarına illüstrasyon çalışmaları oldu. Emekli olduktan sonra "Kadın ve Kedi Portre Temalı" akrilik resim çalışmalarına ağırlık verdi. 2014’te "Konsept Yapabilirsin"in organizasyonluğunda Milli Kütüphane Sergi Salonu’nda "Kadın ve Kedi" temalı sergisi oldu. 2014’te Galeri Uray'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ekim Geçidi Resim Sergisine üç eseriyle katıldı. 2018’de Galeri Soyut ‘yeni aralık’ karma sergisine beş eseriyle katıldı. 2019’da Müjdat Gezen Sanat Merkezi, Actor Studıo Sanat Galerisin de ,Fine Art Sanat
Birliğinin düzenlediği ‘Polikromi’ adlı karma sergiye katıldı. Kendisinin geliştirdiği karışık teknik tarzıyla, ”Türk Mitolojisinde Tanrıçalar Temalı” yeni çalışmalarına Ankara’da halen devam etmektedir.






























NİLGÜN BAYRAKTAROĞLU imzalı farklı eserler galerimizde mevcut olabilir — sormak için bize yazın.
Bu sanatçıdan eser arıyorsanız bilgilerinizi bırakın — danışmanımız elimizdekileri ve yeni gelenleri en geç 24 saat içinde size iletsin.
En geç 24 saat içinde size dönüş yapılacak.
◈ Karma Sergi
◈ Karma Sergi
1962’de Eskişehir’de doğdu. 1984’de Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü Grafik Dalından mezun oldu. 1986’da TRT Ankara Televizyonu Artistik Hizmetler Müdürlüğü Grafik Bölümü’nde Ressam-Animatör olarak göreve başladı. Genelde çocuk programlarında resim, grafik, illüstrasyon, canlandırma(animasyon), jenerik ve afiş çalışmaları yaptı. 1990’da TRT adına katıldığı 3.
NİLGÜN BAYRAKTAROĞLU eserleri Galeri Soyut üzerinden satın alınabilir. Bu sayfadaki eser ızgarasından bir eseri açıp “Danışmana Sor” ile galeriye yazabilir, dilerseniz teklif verebilirsiniz. Fiyatı yayımlanmayan eserlerde fiyat bilgisi galeriden alınır; satılan eserler sertifikasıyla teslim edilir.
Galeri Soyut’taki eserlerine göre en çok kullandığı teknikler: Plerksiglas üzeri karışık teknik, Karışık teknik, Pleksi üzeri karışık teknik. Sitedeki eserleri 2018–2025 yılları arasına tarihleniyor.
Galeri Soyut’ta 5 sergide yer aldı. En son: “YENİ ARALIK 2025” (5 Aralık – 30 Aralık 2025). Sergilerin tamamı bu sayfadaki “Sergi Tarihçesi” bölümünde listelidir.
Daha hızlı ve daha akıcı bir deneyim için uygulamamızı ücretsiz indirebilirsiniz.
Telefonunuza 4 haneli kod göndereceğiz — 10 saniyede giriş yapın, favorileriniz ve takipleriniz uygulamayla eşlensin.
Telefonunuza gelen 4 haneli doğrulama kodunu yazın.
SMS size ulaşmıyorsa sorun değil: talebinizi bırakın, galerimiz size özel bir giriş kodu tanımlayıp iletsin. Kod elinize ulaşınca bir önceki ekrandan girebilirsiniz.
💬 WhatsApp ile bize ulaşın