

AYŞE UZUNHASANOĞLU PİRPİR (1968), eserleri Galeri Soyut arşivinde yer alan sanatçılardandır. Galeri Soyut sitesinde sanatçının 6 eseri ve 1 sergisi kayıtlı (eserlerin tarih aralığı 2025–2025). Sitedeki eserlerinde en çok görülen teknikler: Tuval üzeri yağlı boya, Tuval üzeri akrilik boya. Eserleri hakkında bilgi ve fiyat için galeriye danışabilirsiniz.
Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu olan Ayşe Uzunhasanoğlu Pirpir, profesyonel iş yaşamına bankacılık sektöründe başladı. Özel bir bankadan emekli olduktan sonra, çocukluk ve gençlik yıllarından beri tutkuyla bağlı olduğu resim sanatına yöneldi. Bu ilgisini akademik bir disiplinle birleştirmek amacıyla Çayeli Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü’nü tamamladı.
Emeklilik sonrası sanat üretimine ağırlık veren sanatçı, "Çizgi Sanat" adını verdiği atölyesini kurarak çalışmalarını derinleştirdi. Eserlerinde kadın figürünü merkeze alan Pirpir; kadını salt dişil bir form olarak değil, hayatın, duygunun, gücün ve mücadelenin simgesi olarak yorumlamaktadır. Sanatçı, pandemi döneminde köy evinde üç ay boyunca ürettiği eserleri bir fındık bahçesinde sergileyerek sanatın mekan tanımazlığını vurgulamış ve bu özgün sergileme biçimiyle ulusal basında geniş yankı uyandırmıştır.
Kişisel sergilerinin yanı sıra küratörlüğünü üstlendiği karma sergilerle de sanat ortamına katkı sunan Ayşe Uzunhasanoğlu Pirpir, sanatsal çalışmalarını halen Rize ve Fındıklı’da sürdürmektedir.
Seçili Sergiler ve Etkinlikler
Kişisel Sergiler
Haziran 2020: Pandemi Günleri Sergisi, Çınarlı Köyü, Fındıklı
Ağustos 2023: Kişisel Sergi, Turan Bulak Sergi Salonu, Fındıklı
Karma Sergiler ve Çalıştaylar
Eylül 2017: Nişart Galeri, Herodot Kültür Merkezi, Bodrum
Ağustos 2018: Timya Sanat Grubu Resim Çalıştayı, Fındıklı
Ekim 2023: 100. Yıl Tam Bağımsızlık Karma Resim Sergisi, Turan Bulak Sergi Salonu, Fındıklı
Mart 2024: Heyamola Karma Resim Sergisi, Şimal AVM Sergi Salonu, Rize
Aralık 2024: Küçük İşler Yılbaşı Resim Sergisi, Şimal AVM Sergi Salonu, Rize
Mayıs 2025: 1. Kaçkarlar Sanat Çalıştayı, Abu Çağlayan Derneği, Çağlayan Köyü / Fındıklı






Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu olan Ayşe Uzunhasanoğlu Pirpir, profesyonel iş yaşamına bankacılık sektöründe başladı. Özel bir bankadan emekli olduktan sonra, çocukluk ve gençlik yıllarından beri tutkuyla bağlı olduğu resim sanatına yöneldi. Bu ilgisini akademik bir disiplinle birleştirmek amacıyla Çayeli Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü’nü tamamladı.
AYŞE UZUNHASANOĞLU PİRPİR eserleri Galeri Soyut üzerinden satın alınabilir. Bu sayfadaki eser ızgarasından bir eseri açıp “Danışmana Sor” ile galeriye yazabilir, dilerseniz teklif verebilirsiniz. Fiyatı yayımlanmayan eserlerde fiyat bilgisi galeriden alınır; satılan eserler sertifikasıyla teslim edilir.
Galeri Soyut’taki eserlerine göre en çok kullandığı teknikler: Tuval üzeri yağlı boya, Tuval üzeri akrilik boya. Sitedeki eserleri 2025–2025 yılları arasına tarihleniyor.
Galeri Soyut’ta 1 sergide yer aldı. En son: “YENİ ARALIK 2025” (5 Aralık – 30 Aralık 2025). Sergilerin tamamı bu sayfadaki “Sergi Tarihçesi” bölümünde listelidir.
Daha hızlı ve daha akıcı bir deneyim için uygulamamızı ücretsiz indirebilirsiniz.
Telefonunuza 4 haneli kod göndereceğiz — 10 saniyede giriş yapın, favorileriniz ve takipleriniz uygulamayla eşlensin.
Telefonunuza gelen 4 haneli doğrulama kodunu yazın.
SMS size ulaşmıyorsa sorun değil: talebinizi bırakın, galerimiz size özel bir giriş kodu tanımlayıp iletsin. Kod elinize ulaşınca bir önceki ekrandan girebilirsiniz.
💬 WhatsApp ile bize ulaşın