
Biyografi
AHMET MUSA KOÇ (1985), eserleri Galeri Soyut arşivinde yer alan sanatçılardandır. Galeri Soyut sitesinde sanatçının 5 eseri ve 1 sergisi kayıtlı (eserlerin tarih aralığı 2015–2015). Sitedeki eserlerinde en çok görülen teknikler: Tuval üzeri yağlı boya. Eserleri hakkında bilgi ve fiyat için galeriye danışabilirsiniz.
Ahmet Musa KOÇ 1985 yılında Konya’da doğdu. 2008 yılında Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-iş Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. 2014 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde yüksek lisans programını tamamladı.
Ahmet Musa Koç, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'nde doçent olarak görev yapmaktadır. Araştırma ilgi alanları arasında görsel etnografya, disiplinlerarası sanat ve sanat eğitimi bulunmaktadır.
Koç, 2017 yılında Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü'nden "Bir Güncel Sanat Pratiği Olarak Görsel Etnografya" başlıklı teziyle sanatta yeterlilik derecesini aldı. Ayrıca, aynı üniversitenin Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nde "Türk Resminde Ulusal Kimlik Arayışları: 1930-1950" başlıklı teziyle yüksek lisans programını 2013 yılında tamamladı. 2012-2018 yılları arasında Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak görev yaptı. Lisans eğitimini ise 2008 yılında Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi bölümünde tamamladı.
Kişisel sergilerinin yanı sıra ulusal ve uluslararası birçok karma sergide yer alan Koç, Art Academy (2008), Gesam (2008), Konya Büyükşehir Belediyesi (2007) ve Ümraniye Belediyesi (2007) gibi çeşitli ulusal sanat yarışmalarında ödüller kazanmıştır. Alanya (2007) ve Konya (2008) Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki ilk kişisel sergilerinde daha çok geometrik soyutlamalar üzerine çalışmalar yapmıştır. Bu arayışlar, sanatta yeterlilik çalışmalarında disiplinlerarası bir bakış açısıyla görsel anlatım gibi geniş bir yelpazeye yayılmıştır ve gelecekteki sergilerinin odağını belirlemiştir.
“Sessiz Şehir” (2020) adlı kişisel sergisinde Koç, sanatta yeterlik çalışmalarında ele aldığı mahalle kültürünü çeşitli apartman görselleri üzerinde fotoğraf üzeri manipülasyon tekniğiyle izleyiciye sunmuştur. “Kayıp Aranıyor” (2022), “Portreler” (2022) ve “Yok-yer Portreleri” (2023) sergilerinde ise apartman sakinlerinin veya modern şehir insanının çeşitli halleri bir anlatı olarak sunulmuştur.





AHMET MUSA KOÇ imzalı eserler için bize yazın — sizin için araştıralım.
Bu sanatçıdan eser arıyorsanız bilgilerinizi bırakın — danışmanımız elimizdekileri ve yeni gelenleri en geç 24 saat içinde size iletsin.
En geç 24 saat içinde size dönüş yapılacak.
Sergi Tarihçesi
1 sergiAHMET MUSA KOÇ hakkında sık sorulanlar
AHMET MUSA KOÇ kimdir?
Ahmet Musa KOÇ 1985 yılında Konya’da doğdu. 2008 yılında Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-iş Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. 2014 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde yüksek lisans programını tamamladı. Ahmet Musa Koç, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'nde doçent olarak görev yapmaktadır.
AHMET MUSA KOÇ eserleri nereden satın alınır?
AHMET MUSA KOÇ eserleri Galeri Soyut üzerinden satın alınabilir. Bu sayfadaki eser ızgarasından bir eseri açıp “Danışmana Sor” ile galeriye yazabilir, dilerseniz teklif verebilirsiniz. Fiyatı yayımlanmayan eserlerde fiyat bilgisi galeriden alınır; satılan eserler sertifikasıyla teslim edilir.
AHMET MUSA KOÇ hangi tekniklerle çalışıyor?
Galeri Soyut’taki eserlerine göre en çok kullandığı teknikler: Tuval üzeri yağlı boya. Sitedeki eserleri 2015–2015 yılları arasına tarihleniyor.
AHMET MUSA KOÇ hangi sergilerde yer aldı?
Galeri Soyut’ta 1 sergide yer aldı. En son: “YENİ ARALIK 2015” (18 Aralık – 6 Ocak 2016). Sergilerin tamamı bu sayfadaki “Sergi Tarihçesi” bölümünde listelidir.
isimsiz
isimsiz
isimsiz
isimsiz
isimsiz
