YILDIZ YILMAZ — isimsiz
🔍 görsele tıkla — kademeli yakınlaştır

isimsiz

YILDIZ YILMAZ

Bu isimsiz eser, YILDIZ YILMAZ imzalı bir çalışmadır. Eser, Galeri Soyut’un (Ankara) “Salondayız” sergisinde yer aldı. Bu eser şu anda galeride mevcut değil; sanatçının benzer eserleri için galeriye danışabilirsiniz.

Eser Kodusln1205-43
SergiSalondayız
DurumBu eser şu anda galeride mevcut değil.
Bu eser şu anda galeride mevcut değil.
Favorilere EkleBeğendiğiniz eserleri kaydedin; profilinizdeki Favorilerim listesinden her cihazda ulaşın. Favori eseriniz müzayedeye çıkarsa haberdar edilirsiniz.Karşılaştır · yalnızca uygulamadaSeçtiğiniz eserleri yan yana, gerçek ölçüleriyle tek duvarda görün — iki üç eser arasında karar vermeyi kolaylaştırır. Bu özellik ücretsiz VIP uygulamasında çalışır.PaylaşEserin bağlantısını kopyalayın ya da WhatsApp ve sosyal medyada paylaşın. Bağlantı, uygulama yüklüyse doğrudan eser sayfasını açar.
✦ Küratör Notu

Metalik dokuların ve ahşabın dinamik birleşimiyle YILDIZ YILMAZ'ın bu eseri, hem ilkel bir gücü hem de modern bir zarafeti aynı anda barındırıyor. Eserin merkezindeki figür, stilize edilmiş, badem formunda bir maskeyi anımsatırken, sivri ucu ve göz boşluklarıyla derin bir ifade kazanıyor. Bakır ve bronz tonlarındaki metal yüzey, ışığın altında parlayarak altın rengi yansımalar saçıyor ve esere sıcak, davetkar bir aura katıyor. Yüzeydeki yoğun, dikey çizgilerden oluşan doku, malzemenin işlenmişliğini ve sanatçının el izini vurgularken, kaba bir fırça darbesi hissi uyandırıyor. Bu dokulu metal, altındaki pürüzsüz ancak belirgin damarlı ahşap kaide ile zıtlık oluşturarak kompozisyona denge getiriyor. Figürün dikey yükselişi ve karanlık fonun yarattığı tecrit, eserin mistik ve anıtsal etkisini pekiştiriyor. Aynı sergideki diğer isimsiz eserlerle kurduğu diyalog, bu figüratif soyutlamanın evrenselliğini ve tekrarlayan motiflerin gücünü ortaya koyuyor.

YILDIZ YILMAZ — Diğer Eserler

YILDIZ YILMAZ — isimsiz
isimsiz
▣ Salondayız
YILDIZ YILMAZ — isimsiz
isimsiz
▣ Salondayız
YILDIZ YILMAZ — isimsiz
isimsiz
▣ Salondayız
"Lilith" eseri YILDIZ YILMAZ tarafından 2012 yılında 63x31x20 cm ölçülerinde Polyester Döküm tekniği ile yapılmıştır.
Lilith
63x31x20 cm · Polyester Döküm · 2012
▣ SALONDAYIZ
"Havva" eseri YILDIZ YILMAZ tarafından 2012 yılında 65x30x18 cm ölçülerinde Polyester Döküm tekniği ile yapılmıştır.
Havva
65x30x18 cm · Polyester Döküm · 2012
▣ SALONDAYIZ
"Adem" eseri YILDIZ YILMAZ tarafından 2012 yılında 76x22x18 cm ölçülerinde Polyester Döküm tekniği ile yapılmıştır.
Adem
76x22x18 cm · Polyester Döküm · 2012
▣ SALONDAYIZ

Bu eser hakkında sık sorulanlar

Bu eser kime ait?

YILDIZ YILMAZ imzalı bir eser. Sanatçının Galeri Soyut’taki diğer eserlerini sanatçı sayfasından görebilirsiniz.

Bu eser satın alınabilir mi, fiyatı nedir?

Bu eser şu anda galeride mevcut değil. YILDIZ YILMAZ imzalı benzer eserler için sayfadaki “Bu Esere Benzerini Arıyorum” düğmesinden talep bırakabilir ya da Galeri Soyut’a danışabilirsiniz.

Eseri galeride görebilir miyim?

Galeri Soyut’un Ankara’daki iki mekânı Pazartesi–Cumartesi ziyarete açıktır (Çankaya 10:00–19:00, Çayyolu 11:00–18:00; Pazar kapalı). Sergi gezmek ücretsizdir; Çayyolu mekânı için randevu alınması gerekir. Eserin o an hangi mekânda olduğunu galeriye sorabilirsiniz.

Eserin küratör notu var mı?

Evet. Bu sayfadaki “Küratör Notu” bölümünde eserin anlatımı yazılı olarak yer alıyor.

YILDIZ YILMAZ — "isimsiz"
🖱 sürükleyerek gezin · çift tık ya da teker: yakınlaştır · Esc: kapat